Missie en visie van Lidz

In de Nederlandse zorg werken 1,3 miljoen professionals. Al deze mensen hebben bewust voor de zorg gekozen en zetten zich elke dag, direct of indirect, in om de levens van mensen op een positieve manier te beïnvloeden.

Denk je eens in wat wij kunnen bereiken als wij met deze enorme hoeveelheid bevlogen professionals een manier vinden om de zorg in Nederland zó vorm te geven dat wij in alle processen, tijdens alle handelingen en in alle ontwikkelingen het toevoegen van waarde voor onze cliënten, patiënten, bewoners of belangrijke anderen als uitgangspunt voor ons handelen nemen. En dat we daarmee de onnodige handelingen of tijdrovende stappen die de patiënt niet ten goede komen elimineren. Dit is niet alleen beter voor de patiënt, maar óók voor het werkplezier van zorgprofessionals.

Missie Lidz

Lean in de zorg (Lidz) is hét netwerk voor zorgprofessionals en -organisaties die continu willen verbeteren door steeds meer waarde toe te voegen voor hun klanten. Het bestaat uit zorgverbeteraars die verspillingen van tijd, energie, geld en effectiviteit aan willen pakken én daarbij het voortdurend ontwikkelen van mensen centraal stellen.

Lidz is er voor zorgorganisaties in zowel de care- als de curesector. Het grote netwerk van Lidz zorgt dat zorgprofessionals, managers en bestuurders profiteren van het collectief aan waardevolle kennis en ervaring. Hierdoor ontstaan verbindingen die bijdragen aan nieuwe inzichten en concrete verbeteringen. 

Lidz helpt zorgverbeteraars zo om de grote uitdagingen in de zorg aan te gaan. Oplossingen zijn duurzaam en dragen altijd bij aan waar het in de zorg écht om draait: mensen. Op deze manier draagt Lidz direct bij aan de verbetering van de Nederlandse zorg. 

Vraag & AntwoordKalenderKennisbank