Startdatum

vrijdag 19 februari 2021

Einddatum

vrijdag 19 februari 2021

Locatie

ONLINE

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coördinator Lidz
+31793638122

Je bent gewend om groepen te begeleiden en om Lean sessies te verzorgen in jouw zorgorganisatie. En nu moet alles online. Dat roept vragen op:
– Welk platform werkt dan goed?
– Hoe maak ik break-out rooms als ik geen zoom mag gebruiken?
– Welke afspraken over microfoon en camera aan/uit moet ik maken?
– Hoe doe ik een VSM online met een groep?
– Zijn er tools om online een dagstart te doen?
– Hoe zorg ik ervoor dat de energie in de groep goed blijft?
– Hoe vertaal ik mijn offline sessieplan naar een goeie online variant?

…. je hebt vast nog meer vragen of juist goeie ervaringen!

In deze vraaggestuurde workshop van 1,5 uur bieden de trainers van de Masterclass Online Faciliteren van Lean in de zorg Eerste Hulp Bij Online Faciliteren van Lean. Heb je prangende vragen? Wil je niet alleen het wiel moeten uitvinden? Doe dan mee met deze gratis workshop. Vooraf inventariseren we je vragen zodat we ons goed kunnen voorbereiden en onderwerpen kunnen bundelen. Wees ook welkom als je jouw ‘best practices’ wil delen!

Datum: vrijdag 19 februari van 9.30 – 11.00 uur
Platform: Zoom – link volgt ca 1 week voorafgaand aan de workshop
Aantal deelnemers: maximaal 25
Prijs: gratis

De trainers: wat brengen wij mee?
Wij zijn Elske Heeren en Ruth Schotborgh. Naast jarenlange ervaring met Lean in de zorg (inclusief in het Lidz-netwerk), hebben we ons gespecialiseerd in online faciliteren. Het afgelopen half jaar hebben we hier volop scholing en ervaring in opgedaan. In deze Masterclass brengen we deze unieke combinatie van ervaring beschikbaar.
Elske: ik ben oorspronkelijk opgeleid als onderwijskundig ontwerper, en gecertificeerd Lean Six Sigma Master Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het trainen en coachen van projectleiders, procesbegeleiders, werkvloermedewerkers en managers op het gebied van Lean, in en buiten de zorg. Mijn specifieke interesse ligt bij leren, kata-coaching, hoshin kanri en online faciliteren. Ik werk deels in het Maastricht UMC+ en deels als zelfstandige in metHeeren.
Ruth: van origine ben ik psycholoog en opgeleid tot Lean Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van zowel individuele medewerkers als op teamniveau. Hiernaast heb ik ervaring in het leiden van projecten, (strategisch) beleidsadvies en verandertrajecten. Al met al heb ik een brede ervaring binnen de zorg, zowel in ziekenhuizen, GGZ, revalidatie als ouderenzorg. Het zoeken van verbinding tussen medewerkers, praktijk en theorie, beleid en werkvloer staat voor mij centraal. Online (lean) werken biedt nieuwe en creatieve mogelijkheden om samen continue te verbeteren.