Startdatum

maandag 6 april 2020

Einddatum

maandag 6 april 2020

Locatie

Erasmus MC Thema Daniël Polikliniek Snijdende Oncologie
Dr. Molenwaterplein 40
Rotterdam

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Rinske Tabak

I.v.m. de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus moeten we helaas besluiten om deze bijeenkomst uit te stellen. Een nieuwe datum volgt.

Achtergrond: 

De Gembawalk zal plaats vinden op de polikliniek Snijdende Oncologie. Hieronder vallen de oncologisch specialisme Chirurgie, Plastische chirurgie Urologie en Gynaecologie. Het team is na de verhuizing in het voorjaar van 2018 samengesteld. Het team is nog in ontwikkeling en bevindt zich op dit moment in de stormingsfase.

Sinds april 2019 ben ik gestart als teammanager. Met de bagage die ik heb als Lean Coach probeer ik het team te coachen en het werkplezier terug te brengen. Er is een dagstart en een stip op de horizon. Ik ben regelmatig op de Gemba waar ik luister naar en praat met de collega’s en patiënten. Maar waar doe je goed aan en wat van Lean is bruikbaar in deze fase van teamontwikkeling?”

Stip op de horizon:

de Juiste zorg op het juiste moment veilig en met aandacht gegeven.

De Gembawalk:

Er is plaats voor maximaal 8 personen om op Gemba te komen in de middag van 6 april. De Polikliniek is op een dinsdagmiddag in volle gang. Er zal ook de mogelijkheid zijn om met de collega’s dokters assistenten en administratief/secretarieel medewerkers in gesprek te gaan.

Wie weet spreken we elkaar alvast op het LIDZ congres 8 november.

Tot dan, 

Rinske Tabak