Startdatum

dinsdag 5 maart 2019

Einddatum

dinsdag 5 maart 2019

Locatie

Zeist
Zeist

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz
www.lidz.nl

Karyn Ross is Lean consultant, coach, kunstenares en co-auteur (samen met Jeffrey Liker) van ‘The Toyota way to service excellence’, ze woont en werkt in de USA en reist de hele wereld over als spreker op Lean congressen. Karyn werkt mee aan het online Lidz coaching community experiment. In februari verschijnt haar nieuwste boek: How to coach for creativity and service excellence. Speciaal voor Lidz combineert ze begin maart een congres in Litouwen met een bezoek/inspiratiesessie in Nederland.

Lean coaching werkboek
How to coach for creativity and service excellence is een werkboek over Lean coaching. Je gaat eenentwintig dagen aan de slag met praktische oefeningen en activiteiten die zijn gericht op creativiteit, Lean en coaching. Hiermee ontwikkel je vaardigheden en zelfvertrouwen om creatief te zijn, Lean principes en hulpmiddelen aan te passen aan een zorg/serviceorganisatie en anderen te coachen om hetzelfde te doen. Het werkboek leidt je door een gestructureerde, systematische, gemakkelijk te begrijpen, gewoonte/routine opbouwende benadering en fungeert als de ‘coach’ van jou als lezer.

Inspiratiesessie
Op dinsdag 5 maart zal Karyn een dagvullende (10.00 – 16.00) inspiratiesessie verzorgen waarbij ze je op interactieve wijze meeneemt in haar beproefde methodiek en je kennis laat maken met het werkboek. Klik hier voor het programma . Alle deelnemers aan deze inspiratiesessie ontvangen het werkboek. Er zijn geen kosten aan deze inspiratiesessie verbonden.

Voor wie?
Deze inspiratiesessie is geschikt voor alle zorgverbeteraars die willen leren om de Lean principes, coaching én creativiteit te combineren. Voor ervaren Leancoaches is het interessant om te reflecteren op je eigen methodiek en daar een vleugje creativiteit aan toe te voegen. Ben je nog niet zo lang op weg, maar is het wel jouw wens om Lean verder te brengen binnen je team(s), dan krijg je van deze sessie een flinke dosis zelfvertrouwen én een beproefde aanpak om meteen mee aan de slag te kunnen.

Online community
Na een geslaagd experiment in 2018 zal er in 2019 weer een online coaching community o.l.v. Karyn starten. Met zo’n 8 a 10 deelnemers ga je de methode van Karyn toepassen – je coacht elkaar (in duo’s) online en maandelijks reflecteer je als groep – online met Karyn – op je proces, en kun je vragen stellen. De community zal rond april 2019 van start gaan. Heb je interesse om deel te nemen, dan is inspiratiesessie een mooie kennismaking en eerste start. Lukt het niet om er de hele dag bij te zijn, dan organiseren we aan het einde van deze dag een meet & greet met Karyn én de andere community-deelnemers. Interesse? Stuur een mailtje naar coordinator@lidz.nl