Startdatum

vrijdag 11 oktober 2019

Einddatum

vrijdag 11 oktober 2019

Locatie

Centraal in Nederland

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz
079-3638122

Op vrijdag 11 oktober van 10.00 – 16.00 uur organiseert Lidz op een locatie centraal in Nederland een inspiratiesessie o.l.v. Katie Anderson over Coaching van Continu Verbeteren. De voertaal van deze sessie is Engels. Deelname is kosteloos.

Katie Anderson (USA – San Francisco) helpt individuen en organisaties duidelijkheid te krijgen over hun doelen, hun probleemoplossende vaardigheden te verdiepen en effectievere leiderschapsgewoonten te ontwikkelen. Katie heeft 20 jaar ervaring in het ondersteunen van (Lean) verandering en verbetering in organisaties in een groot aantal sectoren, waaronder de gezondheidszorg. Katie is zelfstandig adviseur en coach, en als docent verbonden aan het Lean Enterprise Institute and the Association for Manufacturing Excellence. Haar blogs worden goed gelezen.

COACHING van CONTINU VERBETEREN
Hoe werk je als de leider of coach in jouw zorgorganisatie aan de competenties die nodig zijn om anderen te helpen hun probleemoplossende vaardigheden te vergroten? Hoe stel je effectieve vragen die teams ondersteunen in hun groei als continu verbeteraars? Hoe ontwikkel je zowel de technische als sociale competenties om anderen effectief te coachen zodat een cultuur van continu verbeteren op elk niveau van de organisatie ontstaat? Deze en andere vragen komen aan de orde in de inspiratiesessie.

Leerdoelen
– Inzicht verdiepen in wat het betekent om te coachen
– Je eigen intentie/leerdoelen bepalen hierbij
– Oefenen met betere coaching vragen stellen en effectiever luisteren
– A3 denken gebruiken om jezelf (en anderen) te ontwikkelen
– Geïntroduceerd worden in een aantal manieren om diepere reflectie te faciliteren

Voor wie
Deze inspiratiesessie is bedoeld voor leidinggevenden en coaches in zorgorganisaties die al enige ervaringen hebben met het begeleiden van teams in hun groei als continu verbeteraars.

Lidz online coaching community
Wil je intensiever aan de slag met effectief coachen? En zoek je buiten je eigen organisatie naar zorgverbeteraars die zich samen met jou willen ontwikkelen? Na twee geslaagde experimenten in 2018/2019, start na deze inspiratiesessie weer een online coaching community o.l.v. Katie Anderson. Met maximaal 12 deelnemers ga je de lessen van Katie toepassen – je coacht elkaar twee keer per week (in duo’s) online en maandelijks (vier keer) reflecteer je als groep – online met Katie – op je proces, kun je vragen stellen én behandelen we maandelijks een thema.

De online community start in oktober 2019. De tijdsinvestering is ca. 1,5 uur per week, je deelt deze tijd zelf in met je coach-buddy én 1 uur per maand (de online groepssessie). Heb je interesse om deel te nemen, dan is de inspiratiesessie een mooie kennismaking en eerste start. Lukt het niet om er de hele dag bij te zijn, dan organiseren we aan het einde van deze dag een meet & greet met Katie én de andere community-deelnemers. Interesse of meteen inschrijven? Klik hier.