Startdatum

vrijdag 18 september 2020

Einddatum

vrijdag 18 september 2020

Locatie

Tergooi Ziekenhuis
Van Riebeeckweg 212
1213 XZ Hilversum

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz
0793638122

Op vrijdag 18 september van 13.30 – 18.00 uur organiseert Lidz samen met Rutger van der Waal, dermatoloog bij Tergooi ziekenhuis een inspiratiesessie o.l.v. leanmentor Arnout Orelio. Alle deelnemers ontvangen zijn nieuwste boek ‘Mensen beter maken in de praktijk’. Klik hier voor e-flyer-Mensen-beter-maken-in-de-praktijk.pdf of kijk op https://www.mensenbetermaken.nl. Deelname is kosteloos en exclusief voor Lidz deelnemers. Er wordt accreditatie aangevraagd.

Voor wie
Deze inspiratiesessie is primair bedoeld voor medisch leiders en zorgprofessionals met ambitie. Hun Lean begeleiders vanuit de eigen organisatie zijn tevens welkom. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. Idealiter kom je als duo of trio vanuit één organisatie (maximaal 1 Lean begeleider per organisatie).
Je bent al bekend met Lean en wil je verder bekwamen in Lean leiderschapsvaardigheden als richting geven en problemen oplossen richting True North. Na deze inspiratiesessie start een Lidz online coaching community. Voor de 10 deelnemers aan deze community is de inspiratiesessie de kick-off.

Arnout Orelio
Arnout Orelio is sinds 1995 met lean management bezig, waarvan de laatste 15 jaar als trainer, coach en consultant in de gezondheidszorg. Hij is nu mentor en eigenaar van De Verbeterpraktijk en auteur van de boeken ‘Mensen beter maken’ en ‘Mensen beter maken in de praktijk’. Hij helpt mensen die de zorg willen (leren) verbeteren. Arnout richt zich op het ontwikkelen en beoefenen van lean leiderschap en principes, waarmee topprestatie binnen ieders bereik komen: ‘veilig en met compassie, zonder verspilling of gedoe’.

Programma:
13.30 Inloop & netwerken: uitreiken + signeren boek ‘Mensen beter maken in de Praktijk’
14.00 Welkom en inleiding door Rutger van der Waal, dermatoloog in Tergooi en Lean adept
• Lean in de zorg: waarom ?
• Ervaringen van de werkvloer in Tergooi ziekenhuis
• Richting het Ware Noorden
14.45 Arnout Orelio, auteur en Lean Mentor:
• Theorie: Wat is het Ware Noorden?
• Oefening: Wat is de uitdaging voor ziekenhuizen? Indien mogelijk op de werkvloer (Tergooi)
• Reflectie: Waar zou jij beginnen?
• Theorie: Zelfsturing
17.00 Pauze
17.20 Sylvia Witter, coördinator Lidz: Coaching community
• Extra toelichting – doelen, verwachtingen, commitment
• Kennismaken deelnemers en koppels maken
18.00 Einde sessie

Inschrijven voor deze inspiratiesessie doe je door hierboven op ‘Schrijf je in’ te klikken

Lidz online coaching community ‘Gericht Verbeteren’
Wil je als ambitieuze zorgprofessional of medisch leider intensiever aan de slag met gericht verbeteren? En zoek je buiten je eigen organisatie naar zorgverbeteraars die zich samen met jou willen ontwikkelen? Na drie geslaagde experimenten in 2018/2019 met Katie Anderson en Karyn Ross, start na deze inspiratiesessie een online coaching community o.l.v. Arnout Orelio.
Met maximaal 10 deelnemers ga je de lessen uit ‘Mensen beter maken in de praktijk’ toepassen – je coacht elkaar twee keer per week (in duo’s) online en maandelijks (vier keer) reflecteer je als groep – online met Arnout – op je proces, kun je vragen stellen én behandelen we maandelijks een thema:
• Sessie 1 – Okt – Je Ware Noorden
• Sessie 2 – Nov – Richting (bepalen, geven en houden)
• Sessie 3 – Dec – Focus en Balans in doelen
• Sessie 4 – Jan – Je rol als leider

De online community start in oktober 2020. De tijdsinvestering is ca. 1,5 uur per week, je deelt deze tijd zelf in met je coach-buddy én 1 uur per maand (de online groepssessie). Heb je interesse om deel te nemen, dan is de inspiratiesessie een mooie kennismaking en eerste start. Interesse of meteen inschrijven? Klik hier.