Startdatum

vrijdag 28 juni 2019

Einddatum

vrijdag 28 juni 2019

Locatie

Erasmus Mc
Rotterdam

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz
079-3638122


Lidz organiseert op vrijdag 28 juni van 9.30 – 14 uur (inclusief lunch) speciaal voor gevorderde Lean denkers in het Lidz netwerk een masterclass met Nick Katko (https://www.linkedin.com/in/nickkatko/) – auteur van the Lean CFO. De voertaal van de masterclass is Engels.

Doelgroep: gevorderde Lean denkers en financiële specialisten in de zorg (CFO’s, Financieel Management, Controllers)

Er zijn geen kosten verbonden aan deze Masterclass.

Measuring and Analyzing for Lean, Operational and Financial success in Healthcare
Er zijn genoeg zorgbestuurders en (senior) managers die de Lean initiatieven in hun organisaties een warm hart toedragen. Maar uiteindelijk willen ze natuurlijk ook weten wat het ze oplevert. In termen van kwaliteit en veiligheid, toegangs- en doorlooptijd, medewerkertevredenheid en productiviteit en – uiteindelijk – natuurlijk ook in geld.

Voor onze financiële collega’s zijn onze Lean parameters lang niet vanzelfsprekend. Zo wordt productiviteit veelal niet gemeten. De traditionele opvatting is dat op arbeidskosten zo veel mogelijk moet worden bespaard. Kosten worden beoordeeld vanuit budget versus realisatie. Volgens Katko moeten we echter leren de relatie tussen kosten, capaciteit en prestaties te begrijpen.
We willen niet alleen de traditionele financiële methodes tegen het licht houden. We hebben onze controllers en analisten, met hun waardevolle skills en toegang tot systemen, hard nodig om ons te helpen de resultaten van onze inspanningen zichtbaar te maken. Daarom is de masterclass het meest effectief als je hem samen met je financiële specialist bezoekt.

Masterclass
Nick Katko helpt ons aan een systeem (‘dashboard’) waarmee wij onze bestuurders en managers tonen dat we de belangrijkste problemen van onze organisatie aan het oplossen zijn. De Masterclass wordt volledig ‘op maat’ gemaakt. Afhankelijk van onze leervragen (worden vooraf opgevraagd) diept Nick een casestudie uit of gaan we oefenen met het definiëren van de juiste parameters om businessproblemen op te lossen.

Graag tot ziens in Rotterdam!

Het organisatieteam:

Freek Dekker & Thea van Zon, organisatie adviseurs bij Erasmus MC
Sylvia Witter, coördinator Lidz