Startdatum

zaterdag 16 november 2019

Einddatum

zondag 24 november 2019

Aantal plaatsen

13

Inschrijfgeld

€ 6100

Locatie

Japan
Japan

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz
079-363 8122

IVM TE WEINIG INSCHRIJVINGEN IS DEZE PRAKTIJKOPLEIDING GEANNULEERD

Van 16 t/m 24 november 2019 vindt de tweede editie van de Lidz Praktijkopleiding Japan plaats; kennismaken met Lean bij de bron. Deze praktijkopleiding wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Lean Consultancy Groep (LCG) waarbij er een uniek tarief voor Lidz deelnemers geldt. De praktijkopleiding is specifiek georganiseerd voor deelnemers uit de zorg die reeds Lean als verbetermethodiek in de organisatie hanteren en een volgende stap willen maken. Inspiratie opdoen en leren, daar draait het allemaal om deze week.

Het programma bevat een diversiteit aan bezoeken, afwisseling in steden en enkele elementen om de Japanse cultuur te leren kennen. Het belooft een enerverende week te worden!

Vooruitlopend op het definitieve programma staan de volgende bedrijfsbezoeken in en om Tokyo en Nagoya op de planning:
• Tweedaags bezoek aan Toyota Engineering Company. Een dag seminar/workshop en een dag werkvloeren met o.a. focus op het gebruik van Obeya, Visueel management en Agile bij Toyota.
• Toyota Techno museum
• Twee ziekenhuisbezoeken en mogelijk een thuiszorgorganisatie
• Stomerij fabriek – Kikuya Cleaning
• Tsukiji Fish Market
• Theeceremonie en een aikido workshop

Met deze studietour gaat Lean nog meer in je genen zitten en kun je anderen inspireren om continu te verbeteren. Wil je een voortuitblik op deze reis? Alvast wat filmpjes bekijken of de ervaringen lezen van deelnemers? Ga dan naar https://www.leanjapanstudytours.nl/ voor meer inspiratie. Let op! De prijs, reisbegeleiding en wijze van inschrijven verschilt voor Lidz deelnemers. Zie hieronder.

Praktische zaken

De Lidz Praktijkopleiding Japan vindt plaats van 16 tot en met 24 november 2019.
Om ervoor te zorgen dat je het maximale opsteekt van deze praktijkopleiding, wordt er in overleg met de deelnemers een start- en slotbijeenkomst in Nederland bij één van de aan Lidz deelnemende zorgorganisaties gepland.
De opleiding is speciaal voor artsen, bestuurders, programmamanagers en leidinggevenden in de zorg. De reis wordt begeleid door ervaren Lidz Lean-coaches. Teams hebben voorrang op de inschrijving. Er zijn minimaal 4 en maximaal 13 plaatsen beschikbaar.

Kosten
De kosten voor deze unieke praktijkopleiding bedragen € 6100,- per persoon. Deze kosten zijn inclusief alle reis- en verblijfskosten, maaltijden en studiemateriaal. Deze opleiding is vrijgesteld van btw.

Inschrijven
Inschrijven kan tot 1 september 2019 en vindt plaats op volgorde van aanmelding. Stuur een e-mail naar bureau@lidz.nl om je interesse kenbaar te maken. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Pas na het ontvangen van het volledig ingevuld inschrijfformulier is deelname geregistreerd en zullen verplichtingen worden aangegaan.

Tim Wolput van Lean Study Tours schreeft in aanloop naar de reis een reeks van drie artikelen:

  1. Mei 2017: LEAN INSPIRATIE VAN DE BRON: ‘Hoe kun je de Leanfilosofie integraal toepassen gekoppeld aan ontwikkelingen als Value Based Healthcare, NIAZ/ Qmentum en andere kwaliteitssystemen?’
  2. Juli 2017: LEAN INSPIRATIE VAN DE BRON – deel 2: ‘Hoe kom je van een systeemfase naar een fase waarin Lean in het DNA van medewerkers wordt opgenomen?’
  3. Oktober: LEAN INSPIRATIE VAN DE BRON -deel 3-: ‘Hoe neem je dokters mee in de beweging?’