Startdatum

dinsdag 2 juli 2019

Einddatum

dinsdag 2 juli 2019

Locatie

Zilveren Kruis Achmea
Leusden

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz
www.lidz.nl

Deze themabijeenkomst zit vol. Wil je op de wachtlijst geplaatst worden? Stuur een e-mail naar bureau@lidz.nl. Bij voldoende animo plannen we deze bijeenkomst in de toekomst nogmaals.

Ben je benieuwd wat Agile, Lean en Scrum met elkaar gemeen hebben? En hoe je uit de verschillende aanpakken díe items kunt halen die voor jouw project of organisatie het beste werken? Op die vraag hebben dit voorjaar behoorlijk wat Lidz deelnemers positief geantwoord. We hebben Zilveren Kruis Achmea bereid gevonden om – kosteloos – voor Lidz deelnemers een mooie bijeenkomst te organiseren waarbij je kennis maakt met Agile, op de werkvloer gaat kijken hoe teams hiermee werken en kunt oefenen met een Minimal Viable Product. Uiteraard is er ruimte om te netwerken én je gaat concreet aan de slag met het uitwerken van je eerste ideeën.

Zilveren Kruis Achmea heeft veel ervaring met Lean werken en combineert dit met Agile. Er wordt binnen de organisatie gekeken waar een team behoefte aan heeft en wat de beste oplossing is voor het team. Binnen bijvoorbeeld Marketing en Zorginkoop is gekozen voor de Agile werkwijze, omdat dit beter aansluit bij hun manier van werken en de planning die zij hebben.

Doelgroep
Maximaal 15 Lean-coaches en andere zorgverbeteraars die een goeie Lean-basis kennis hebben en meer willen weten over Agile werken.

Programma
10.00 uur
Welkom (Joep Bremen, Agile Coach)
10.15 uur
Agile Awareness: wat is Agile/ Scrum, hoe werkt het én waarom gebruiken wij het? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Agile en Lean. Uiteraard gaan we aan de slag met korte oefeningen om de theorie te toetsen. (Joep Bremen) 
11.45 uur
Gembawalk: Zorginkoop, waar liep je tegenaan? (Martijn Verheule, Agile Coach en een scrummaster/lijnmanager) 
12.15 uur
Wat heb je gezien? Waar heb je vragen over? (Patricia Verhoeven, Continu Verbeter Expert)
12.30 uur
Lunch
13.00 uur
Minimal Viable Product workshop: De kern van Agile werken is dat wat de meeste waarde heeft zo snel mogelijk opleveren. Maar hoe knip je nu een mega project op in kleine stukken? We behandelen eerst kort wat theorie en geven wat handvaten hoe je tot de essentie kunt komen. Daarna gaan we dit kort in de praktijk oefenen. (Patricia Verhoeven)
13.45 uur
Poster maken met eigen ideeën, pitchen en vragen stellen/tips geven (intervisiemethode) (Patricia Verhoeven)
14.30 uur
Afsluiting

Graag tot ziens in Leusden, namens het organisatieteam:
Lenneke Mallekoote – Lean Coach / Beleidsadviseur Kwaliteit bij Maartenskliniek en Lidz contactpersoon
Patricia Verhoeven – Continu Verbeter Coach bij Zilveren Kruis Achmea
Sylvia Witter – coördinator Lidz