Startdatum

maandag 30 september 2019

Einddatum

maandag 30 september 2019

Aantal plaatsen

20

Inschrijfgeld

€ gratis

Locatie

Amsterdam UMC
Amsterdam

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter coordinator Lidz
079 - 363 8122

Om de integratie van Lean en andere vakgebieden te vergroten en kennis te verrijken organiseert Lidz jaarlijks themabijeenkomsten.

Maandagmiddag 30 september staat de volgende bijeenkomst met het thema Lean & Veranderen gepland. Vanwege de overweldigende animo én de zeer positieve ervaringen vorig jaar is dit een herhaling van de themabijeenkomst in 2018. Deelname is kosteloos.

De organisatie is in handen van:
• Kjeld Aij, Directeur Bedrijfsvoering Divisie Acute zorg Amsterdam UMC & auteur van diverse boeken over Lean Leiderschap in de zorg.
• Maurits Mares, Asociate Zorg Twynstra Gudde
• Noëlle van den Boom, Adviseur Adviestalent

Als Lean leider ben je afhankelijk van je mensen. Als zij het gedrag vertonen dat past bij een Lean transitie, bereik je de effecten die je wenst. Maar hoe zit het met je eigen gedrag? Hoe kijk jij naar veranderen? En welke keuzes maak je? We willen graag aan de slag gaan met de Kleuren Interventie Game (K.IN.G), gebaseerd op de kleurentheorie van León de Caluwé en Hans Vermaak. Vanuit 3 verschillende rollen werken deelnemers aan het maken van een veranderplan. Hierbij moeten zij continue rekening houden met de tevredenheid van klanten, vooruitgang van het verandertraject en draagvlak onder medewerkers.

Met K.IN.G leren deelnemers op realistische wijze wikken en wegen tussen verschillende interventies en ondervinden ze aan den lijve wat de effecten zijn van hun keuzes in het spel. Op deze manier zet K.IN.G deelnemers aan tot denken over de complexiteit, faal- en succesfactoren van de organisatieverandering waar ze voor staan. Kijk naar dit filmpje voor meer informatie over KING. Deelnemers vullen van tevoren de kleurentest in.

Datum: Maandag 30 september 2019
Tijdstip: 12.00 – 17.00 uur (start met inloop lunch – afsluitend een borrel)
Locatie: Amsterdam UMC
Doelgroep: Voor iedereen die met een Leanbril meer wil leren over leiderschap & veranderen, en specifiek over het maken van een veranderplan.
Deelnemers: Maximaal 20 deelnemers

Leerdoelen:
– De complexiteit van veranderen ervaren (het gaat niet vanzelf en er is niet één beste oplossing)
– Inzicht verkrijgen in mogelijke veranderactiviteiten en het effect hiervan op de gewenste verandering
– Het leren toepassen van de theorie rondom het kleurendenken van De Caluwé & Vermaak
– Ervaren welke dilemma’s komen kijken bij het samenstellen van een interventieplan
– Kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen (netwerken).

Programma:
– Welkom, korte kennismaking
– Korte toelichting op de kleuren van De Caluwé en Vermaak
– Begeleiden spelsimulatie K.IN.G met 2 spelleiders (minimaal 10 deelnemers, maximaal 20 deelnemers)
– Nabespreking en doorvertaling naar praktijk, link leggen met Lean denken en werken.

De Kleuren Interventie Game (K.IN.G) is een product van Twynstra Gudde, Adviestalent is een dochteronderneming van Twynstra Gudde. Maurits en Noelle faciliteren de game. Hetgeen wat besproken wordt tijdens de game zal vertrouwelijkheid worden behandeld en acquisitie n.a.v. de game zal niet plaatsvinden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen Sylvia Witter, coördinator van Lidz; coordinator@lidz.nl of via tel: 079-363 81 22.