Startdatum

donderdag 7 maart 2019

Einddatum

donderdag 7 maart 2019

Locatie

VGZ
Nieuwe Stationsstraat 12
6811 KS Arnhem

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter-Vliege

Op donderdag 7 maart organiseert VGZ in co-creatie met kennisnetwerk Lean in de zorg het VGZ Lean Event 2019: “Lef en Innovatie”.
Dit evenement is speciaal voor zorgverbeteraars die met passie bezig zijn met het verbeteren van de zorg.
Tijdens deze dag delen zorginstellingen en andere bedrijven in de zorgsector mooie ideeën en initiatieven om anderen te inspireren.
De inloop start om 09.30 uur met een koffie, thee en iets lekkers erbij. Voor de lunch wordt gezorgd en we sluiten de dag om 17.00 uur af met een borrel.

Programma
Inloop vanaf 9.30 uur
Opening door Ab Klink
Inspiratie: Arend Ardon
Arend Ardon, founder van Change Studio, is sociaal- en organisatiepsycholoog en daarbij ook bedrijfskundige. Die combinatie maakt hem vanuit verschillende invalshoeken deskundig als het gaat over veranderingen doorvoeren binnen organisaties. Hij begeleidt veranderprocessen, voornamelijk op de grens tussen leiderschap, cultuurverandering en strategie-implementatie. Hij heeft twee managementboeken op zijn naam staan: ‘Doorbreek de cirkel!’ en ‘Ontketen vernieuwing!’

Zijn keynote gaat over veranderkracht waarbij de nadruk ligt op het creëren van beweging, experimenteren & successen opschalen. Steeds groter wordt het besef dat we veel ingesleten veranderroutines hebben. En vanuit oude groeven is het moeilijk iets nieuws te creëren. Hoe breng je beweging op gang? Hoe doorbreek je bestaande patronen en ontketen je echte vernieuwing?

Leren van en met elkaar – verbeterinitiatieven uit het veld
O.a. van het Rode Kruis Ziekenhuis, Evian en het VUMC.

Inspiratie: Greet Prins, Voorzitter Raad van Bestuur, Philadelphia Zorg
“Met andere vormen van besturing van de organisatie gaan we het in de toekomst niet redden, het gaat om innovatie en aanpassing van onze zorgprocessen”.

Greet Prins is sinds 2009 voorzitter Raad van Bestuur Philadelphia Zorg en tevens raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Daarnaast vervult ze verschillende toezichthoudende functies. Ze is binnen Philadelphia Zorg gestart met mensgerichte technologie, het afbouwen van regels en zelforganisatie zodat iedereen dankzij ruimte, vertrouwen en vakmanschap het beste uit zichzelf kan halen: “Alles wat je kunt aanpakken om de cliënt meer zelfstandig en zelfredzaam in het leven te laten staan, dat is voor ons grote winst”.

Leren van en met elkaar – workshops en gemba walks
O.a. wat levert Kata Coaching op? Hoe kan een UX lab ingezet worden? Hoe kan je ook het Agile gedachtengoed inzetten bij verbeteren?

Afsluiting
• Borrel
start om 17.00 uur

Komt je ook? Inschrijven kan via bit.ly/leanevent2019

Heb je vragen of suggesties, neem contact op met VGZLeanEvent@vgz.nl of bureau@lidz.nl

Graag tot ziens op donderdag 7 maart 2019!
Namens de VGZ Lean Event Commissie,
Sylvia, Inge, Stephanie, Charlotte, Christianne, Jeroen, Nathalie en Joost

Deelname aan het VGZ Lean Event op 7 maart 2019 is kosteloos. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij VGZ op Nieuwe Stationsstraat 12, 6811 KS Arnhem.