Startdatum

woensdag 11 september 2019

Einddatum

woensdag 11 september 2019

Aantal plaatsen

15

Inschrijfgeld

€ 75

Locatie

Thebe
Lage witsiebaan 2a
Tilburg

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz

Op woensdag 11 september van 9.30 – 12.30 uur organiseert Lidz voor de 6e keer de succesvolle workshop Visueel communiceren.
We organiseren deze workshop bij Lidz deelnemer Thebe in Tilburg.

In deze 3 uur durende workshop leer je de basis van visueel communiceren: het gebruik van tekeningen voor jezelf, bij het begeleiden van groepen of individuen.

Wist je dat iedereen kan tekenen? En dat communiceren met beelden beter werkt dan met woorden? 90% van onze hersenen is namelijk gericht op visuele aspecten. Niet voor niets is Visueel Management een bekende en vaak toegepaste Lean managementtool. Het doel van Visueel Management is informeren, maar vooral effectief communiceren met behulp van visuele middelen. Toch communiceren we vooral in woorden. Dat kan ook anders.

Het voordeel van tekeningen gebruiken in plaats van tekst is:
• Mensen luisteren actief;
• Het is beter te onthouden dan woorden;
• Helpt bij het maken van een samenhangend verhaal;
• Je pakt de essentie van wat besproken is en vergeet alle bla bla;
• Mensen herkennen zich eerder in een plaatje dan in tekst;
• Het is verrassend.

Tijdens de workshop gaan we vooral doen in plaats van praten!
In 3 uur leer je de basistechnieken van visueel communiceren en oefenen we met een toepassing die in je werk kan gebruiken. Tijdens de workshop krijg stiften, een fineliner en een werkboek met handige tips en oefeningen om het visueel communiceren eigen te maken.

De workshop wordt begeleid door visueel coach/trainer Laura Lagaaij van ILLustratief. Laura heeft veel ervaring met de toepassing van de Lean principes binnen de zorg.
De workshop is bedoeld voor Lidz-deelnemers die graag zakelijk tekenen willen gaan toepassen in hun (Lean) werk. Er is geen specifiek aanvangsniveau.