Startdatum

woensdag 30 september 2020

Einddatum

woensdag 7 oktober 2020

Aantal plaatsen

15

Inschrijfgeld

€ 75

Locatie

Utrecht

Organisator

Netwerk Lean in de zorg
Sylvia Witter - coordinator Lidz
0793638122

Op woensdag 30 september van 9.00 – 11.00 en woensdag 7 oktober van 9.00 – 10.00 uur organiseert Lidz wederom de succesvolle workshop Visueel communiceren. Dit keer wordt de workshop in twee delen ONLINE aangeboden en heb je een week de tijd om aan je eindopdracht te werken.

In deze 3 uur durende workshop leer je de basis van visueel communiceren: het gebruik van tekeningen voor jezelf, bij het begeleiden van groepen of individuen.

Wist je dat iedereen kan tekenen? En dat communiceren met beelden beter werkt dan met woorden? 90% van onze hersenen is namelijk gericht op visuele aspecten. Niet voor niets is Visueel Management een bekende en vaak toegepaste Lean managementtool. Het doel van Visueel Management is informeren, maar vooral effectief communiceren met behulp van visuele middelen. Toch communiceren we vooral in woorden. Dat kan ook anders.

Het voordeel van tekeningen gebruiken in plaats van tekst is:
• Mensen luisteren actief;
• Het is beter te onthouden dan woorden;
• Helpt bij het maken van een samenhangend verhaal;
• Je pakt de essentie van wat besproken is en vergeet alle bla bla;
• Mensen herkennen zich eerder in een plaatje dan in tekst;
• Het is verrassend.

Tijdens de workshop gaan we vooral doen in plaats van praten!
Je leert de basistechnieken van visueel communiceren en we oefenen met een toepassing die in je werk kan gebruiken. Voorafgaand aan de workshop sturen we je een stift en een werkboek toe met handige tips en oefeningen om het visueel communiceren eigen te maken.

De workshop wordt begeleid door visueel coach/trainer Laura Lagaaij van ILLustratief. Laura heeft veel ervaring met de toepassing van de Lean principes binnen de zorg. De workshop is bedoeld voor Lidz-deelnemers die graag zakelijk tekenen willen gaan toepassen in hun (Lean) werk. Er is geen specifiek aanvangsniveau.