Activiteit

Lidz Masterclass ‘Van kleine verbetering naar grootschalige beweging’ (ONLINE)

17 januari
Dinsdag 17 januari 2023
15:00 tot 17:00
Masterclass
Soort: Online
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

Profielfoto van Bureau Lidz
2 minuten lezen

Online Masterclass ‘Van kleine verbetering naar grootschalige beweging’

Op dinsdagmiddag 17 januari van 15.00 – 17.00 uur organiseert Lidz de online Masterclass ‘Van kleine verbetering naar grootschalige beweging’ met gastspreker Suzanne Verdonschot. De Masterclass is bedoeld voor Lidz-leden die een (beg)leidende rol hebben in het continu verbeteren en vernieuwen van zorg.

Ben jij een 'bewegingmaker'?

Als Lean-coach, -trainer of -programmamanager herken je het misschien wel: als je een klein experiment hebt bij één team dat geslaagd is, zou je dat het liefst willen opschalen naar iets groters. Maar hoe pak je dat aan? Of als je in jouw organisatie veel geïnvesteerd hebt in het opleiden van mensen volgens de Lean-werkwijze, zou je die beweging graag groter willen maken. Maar hoe kun je dat verduurzamen op zo’n manier dat de onderliggende kern van het Lean-denken bewaard blijft? We horen van mensen in het Lidz-netwerk dat ze op zoek zijn naar doorbraken bij dit soort vraagstukken. Het kan helpen om je werk te zien als een Lean-beweging die steeds verder groeit. Bijvoorbeeld doordat er meer mensen bij betrokken raken, doordat er kennis ontwikkeld wordt en doordat je er regie over neemt. Hoe je dat werk als ‘bewegingmaker’ goed kunt aanpakken, leer én deel je in deze Lidz Masterclass.

Versterken van sociale innovatie

Suzanne Verdonschot doet onderzoek naar mogelijkheden om sociale innovaties (verbeteren en vernieuwen van werk) in de praktijk te versterken en schreef de publicatie ‘Van kleine doorbraak naar grootschalige vernieuwing’. De publicatie en het onderzoek van Suzanne geven mooie inzichten die we graag op interactieve wijze willen delen binnen Lidz. Ter voorbereiding op de Masterclass kun je de publicatie lezen, kijk naar deze uitzending of luister naar deze podcast.

Onderwerpen die aan bod komen in de masterclass

  • Hoe zorg je er voor dat iets dat op de ene plek werkt ook elders succesvol is?
  • Hoe zorg je ervoor dat mensen elders in de organisatie ook zin krijgen om mee te doen?
  • Wat zijn mogelijkheden om na het langzame begin van een verbetering of vernieuwing, het vervolg een beetje sneller te doen?
  • Wat kun jij als bewegingmaker doen om de Lean beweging in jouw organisatie te verbreden, te verdiepen en richting te geven?

Vervolg

Als vervolg op deze masterclass zoeken we enkele enthousiastelingen die binnen Lidz actief aan de slag willen met de opgedane inzichten, hier samen verder in willen ontwikkelen en dit willen delen binnen het netwerk.

Over Suzanne Verdonschot

Dr. Suzanne Verdonschot werkt als onderzoeker en adviseur bij Kessels & Smit, The Learning Company. Ze promoveerde in 2009 op een onderzoek naar het leren in innovatiepraktijken. Dit ‘leren door vragen waarvan de uitkomst onbekend is’ houdt haar nog altijd bezig. Zij begeleidt mensen in organisaties bij het volgen van hun nieuwsgierigheid en bij het werken aan vernieuwing. Zij doet projecten voor diverse opdrachtgevers o.a. in de zorg. Suzanne verzorgt lezingen en workshops over innovatie op de werkvloer, nieuwsgierigheid als motor voor kennisontwikkeling, impactonderzoek en praktijkonderzoek als innovatiestrategie. Suzanne is auteur van enkele tientallen publicaties op de domeinen leren en innoveren, ontwerpgericht- en waarderend onderzoek. Onlangs verscheen de tweede - herziene - editie van de toolbox ‘Samen vernieuwen in de praktijk’.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Profielfoto van Ingrid Martens
11 januari 2023
Profielfoto van Ingrid Martens
11 januari 2023

Ik heb me aangemeld voor deze masterclass, maar ik weet nog niet zeker of ik deel kan nemen.
Is de masterclass ook later terug te kijken?

Profielfoto van Fetze van Dijk
13 januari 2023
Profielfoto van Fetze van Dijk
13 januari 2023

Hoi Ingrid,

Helaas is de masterclass niet terug te kijken. We gaan wel een oproep doen binnen het Lidz netwerk om te gaan experimenteren met de geleerde lessen en zullen hier over gaan communiceren en wie weet komt het nog terug op ons verbeterfestival op 9 juni.

Met vriendelijke groet,

Fetze van Dijk