Activiteit

Lidz leesclub: 'Don't push me!' Hoe je mensen wél beweegt (ONLINE)

29 mei
Woensdag 29 mei 2024
09:30 tot 11:30
Themabijeenkomst
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

Profielfoto van Bureau Lidz
2 minuten lezen

Lidz leesclub

Voor het Lidz Thema 'Lean & Leiderschap' hebben we het boek 'Don't push me!' Hoe je mensen wél beweegt. van Genieke Hertoghs geselecteerd. We kennen allemaal de termen push & pull vanuit processen en waardestromen - maar wist je dat je in je communicatie ook kunt pushen en pullen? 

Wil jij meer weten over hoe je collega's - binnen jullie Lean reis - kunt helpen veranderen? Hoe je gelijkwaardige verbindingen aangaat met mensen om je heen? Ben jij Lean-expert, Lean leider of heb je een actieve rol in het toepassen van continu verbeteren binnen jouw team? Meldt je dan aan voor deze online Lidz Leesclub. Er is plek voor 30 zorgverbeteraars. Alle deelnemers ontvangen via Lidz gratis het e-book. Bovendien krijg je de kans om Genieke Hertoghs 'het hemd van het lijf te vragen'! Ze sluit aan bij deze sessie en zal geinterviewd worden op basis van jullie vragen. Uiteraard maken we ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan én actief te oefenen.

Wanneer je je opgeeft voor deze Lidz leesclub committeer je je aan het lezen van 'Don't push me!' Geen dikke pil en een zeer prettig, snel te lezen boek!

Mensen willen best veranderen. Als je maar weet hoe je ze bereikt in hun onbewuste brein. 

Iemand van gedrag laten veranderen? Dat lijkt een harde dobber. We proberen belang en urgentie te creëren. We werken aan intrinsieke motivatie. Aan proactieve mensen die vanuit eigenaarschap ander gedrag gaan vertonen. Waarom lijkt het zo lastig?

Massaal maken we dezelfde systematische denkfout in onze communicatie. En daarmee houden we onszelf tegen. We denken dat we een ander kunnen bewegen als we de relevantie van de verandering goed voor het voetlicht brengen. Alsof onze gesprekspartner rationeel is. Doordat we vertellen, motiveren, uitleggen, aantonen en storytellen blijft de urgentie, het belang én de beweging bij ons: we leuren en sleuren.

De wetenschap toont aan dat mensen in hoge mate onbewust, irrationeel en emotioneel zijn. Hoe bereik je de ander in z’n onbewuste besliscentrum? Genieke Hertoghs is één van de grondleggers van het gedachtegoed Subconscious Impact. Met het wetenschappelijk fundament van Daniel Kahneman als grondslag, biedt Hertoghs inzicht in hoe je mensen écht bereikt. Hoe je eerst ‘in positie komt’ in het onbewuste brein van de ander. Hoe je daar vervolgens verbinding, eigenaarschap en zelfs gedragsverandering op gang brengt. Als je het eenmaal snapt én je hebt je eigen ego onder controle, dan is daadwerkelijke gedragsverandering eenvoudig.

Het ‘Hoe-boek’ voor: 

  • veranderbereidheid
  • écht contact in je relaties
  • constructieve communicatie
  • gelijkwaardige samenwerking
  • veilige verbinding
  • aantrekkelijk leiderschap 
  • invloed 
  • wereldvrede!

Kijk voor meer informatie eens op: Boek Don't push me! Hoe je mensen wél beweegt (subconsciousimpact.com)

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »