Activiteit

Workshop Online faciliteren van Lean werkvormen (ONLINE)

09 juni
9 juni 2021
09:00 tot 11:00
Workshop
€ 150,-

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

29 april 2021 | 1 minuut lezen

Na deze compacte workshop 'Online faciliteren van Lean werkvormen’ heb je de kennis, de ervaring en het zelfvertrouwen om Lean activiteiten die je voorheen fysiek binnen je organisatie deed, online op een prettige en effectieve manier te faciliteren. Rode draad hierin zal zijn goede voorbeelden + continu verbeteren + experimenteren.

Concreet bestaat deze workshop uit een sessie van 2 uur: op woensdag 9 juni van 9.00 - 11.00 uur en een facultatief terugkommoment/Q&A van 1 uur, 3 weken later: op woendag 30 juni van 10.00 - 11.00 uur.

De onderwerpen die aan bod komen:

  • Lean online onderwerpen: VSM, vissegraat, dagstart, kata
  • Technieken: Mural, Powerpoint, Google Doc, Google Jamboard
  • Zelf doen in simulaties! Met aandacht voor faciliteren voor energie & betrokkenheid.

Doelgroep
Deze workshop is bedoeld voor Lidz-zorgverbeteraars die een goede basis hebben in Lean in de zorg. Je bent gewend allerlei (Lean) bijeenkomsten offline te faciliteren en je hebt de behoefte om je kennis en vaardigheden om dit online te doen verder te ontwikkelen.

Kosten
De eigen bijdrage voor deze workshop van 2 bijeenkomsten is € 150,- per persoon. 
​Lidz is CRKBO-geaccrediteerd, daarmee zijn de activiteiten van Lidz vrijgesteld van BTW.

De trainers: wat brengen wij mee?
Wij zijn Elske Heeren en Ruth Schotborgh. Naast jarenlange ervaring met Lean in de zorg (inclusief in het Lidz-netwerk), hebben we ons gespecialiseerd in online faciliteren. Het afgelopen half jaar hebben we hier volop scholing en ervaring in opgedaan. In deze Masterclass brengen we deze unieke combinatie van ervaring beschikbaar.

Elske: ik ben oorspronkelijk opgeleid als onderwijskundig ontwerper, en gecertificeerd Lean Six Sigma Master Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het trainen en coachen van projectleiders, procesbegeleiders, werkvloermedewerkers en managers op het gebied van Lean, in en buiten de zorg. Mijn specifieke interesse ligt bij leren, kata-coaching, hoshin kanri en online faciliteren. Ik werk deels in het Maastricht UMC+ en deels als zelfstandige in metHeeren.

Ruth: van origine ben ik psycholoog en opgeleid tot Lean Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van zowel individuele medewerkers als op teamniveau. Hiernaast heb ik ervaring in het leiden van projecten, (strategisch) beleidsadvies en verandertrajecten. Al met al heb ik een brede ervaring binnen de zorg, zowel in ziekenhuizen, GGZ, revalidatie als ouderenzorg. Het zoeken van verbinding tussen medewerkers, praktijk en theorie, beleid en werkvloer staat voor mij centraal. Online (lean) werken biedt nieuwe en creatieve mogelijkheden om samen continue te verbeteren.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Vraag & AntwoordKalenderKennisbank