Activiteit

Lean & Leiderschap voor managers en zorgprofessionals in de care (Kamerik)

15 oktober
15 oktober 2021
15:00 tot 19:00
Themabijeenkomst
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

25 november 2020 | 2 minuten lezen

DEZE THEMABIJEENKOMST = VOL

Ben jij werkzaam in de VVT, GGZ of GHZ en aan de slag met Lean of continu verbeteren? Ben jij geïnteresseerd in Leiderschap? Op 24 juni organiseert Lidz voor aangesloten organisaties een themabijeenkomst Lean Leiderschap in de care! Tijdens deze bijeenkomst delen we ervaringen en geven we voorbeelden uit de praktijk. Ook delen we op een praktische en interactieve manier de laatste belangrijke inzichten vanuit de wetenschap. We sluiten hierbij aan op de huidige en toekomstige uitdagingen van de langdurige zorg. De dag wordt afgesloten met een BBQ met mogelijkheden om contacten te leggen met collega’s van andere organisaties. De bijeenkomst is bedoeld voor formele (o.a. teamleiders en MT) en informele leiders (denk aan coördinerend verpleegkundigen, EVV’ers, medewerkers in ondersteunende functies en Green Belts) van organisaties in de care. Er is plek voor 50 deelnemers.

Programma
15.00 uur Welkom
15.15 uur Robert van Kleeff – plenaire presentatie over ‘gewenst’ leiderschapsgedrag
16.00 uur Pauze
16.15 uur Workshops
17.45 uur Gezamenlijke terugkoppeling
18.00 uur BBQ en gelegenheid tot netwerken
19.00 uur Einde programma

Plenaire presentatie over ‘gewenst’ leiderschapsgedrag
In het plenaire deel gaan we in op ‘gewenst’ leiderschapsgedrag van de leider in een team dat zich continu wilt ontwikkelen: richting bevlogen medewerkers en persoonsgerichte zorg voor bewoners/cliënten. Dit doen we door (o.a.) de volgende vragen te behandelen: “hoe ontwikkel ik een team richting continu verbeteren?” en “op welke wijze verbeteren we samen én doelgericht?”. Ook geven we voorbeelden, praktische tips en hulpmiddelen om medewerkers op een positieve manier te stimuleren: “hoe krijg ik mijn team in beweging?” en “op welke manier stimuleer ik gewenst gedrag bij mijn medewerkers?”.

Workshops
Tijdens de workshopsronde kun je kiezen uit twee verschillende workshops:

Workshop 1 is een ronde tafelgesprek voor GreenBelts. In dit ronde tafelgesprek bekijken we van verschillende invalshoeken hoe je als GreenBelt mensen in beweging kan krijgen. Je bent een informeel leider, hoe lukt het je toch, zonder dat je formeel leider bent, mensen mee te krijgen in de gewenste beweging? Welke gereedschappen gebruik je hiervoor? Op welke aspecten van gedrag kun je focussen?

Workshop 2 richt zich op MT-leden, teamleiders en informele leiders die een verdieping zoeken op het gebied van leiderschap en continu verbeteren. We gaan in op interessante recente inzichten vanuit de wetenschap die relevant zijn voor de huidige en toekomstige uitdagingen van de care. In deze workshop komen vragen aan bod als: “wat zijn effectieve manieren om de bevlogenheid van medewerkers te verhogen?” en “op welke manier stimuleren we eigenaarschap bij medewerkers?”. Vragen in het belang van zowel de medewerker, cliënt als de organisatie. Kortom: een verdiepend ‘praktijkgericht’ college over leiderschap en continu verbeteren met ruimte voor interactie en discussie.

Organisatieteam
Marieta Duijzer, Strategisch adviseur Continu verbeteren bij Thebe
Sandra Koppert, Lean coach bij Topaz
Mark van de Streek, Manager Verbeterteam bij GGZ Drenthe
Robert van Kleeff, PhD onderzoeker en Lean coach bij Lean @ Verbeeten
Sylvia Witter, coördinator Lidz

Locatie


Kamerik
Vraag & AntwoordKalenderKennisbank