Activiteit

Workshop Online en offline Lean: hybride samenwerken (ONLINE)

18 juni
18 juni 2021
09:00 tot 11:00
Workshop
€ 150

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

29 april 2021 | 2 minuten lezen

Na deze compacte workshop 'Online en oflline lean: hybride samenwerken’ heb je de kennis, de ervaring en het zelfvertrouwen om collega's die online én op locatie zijn goed te laten samenwerken bij Lean activiteiten. Rode draad hierin zal zijn goede voorbeelden + continu verbeteren + experimenteren.

Concreet bestaat deze workshop uit een sessie van 2 uur: op vrijdag 18 juni van 9.00 - 11.00 uur en een facultatief terugkommoment/Q&A van 1 uur, 3 weken later: op vrijdag 9 juli van 10.00 - 11.00 uur.

De onderwerpen die aan bod komen:

  • Wat is hybride? Mensen die online of op locatie zijn laten samenwerken.
  • Voorbeelden - Diverse aspecten: techniek, ontwerp wat online/offline, hoe gelijk samenwerken bevorderen, randvoorwaarden in verschillende (lean) situaties. -
  • Bouwen op casussen en ervaringen van iedereen. Met aandacht voor faciliteren voor energie & betrokkenheid.

Doelgroep
Deze workshop is bedoeld voor Lidz-zorgverbeteraars die een goede basis hebben in Lean in de zorg. Je bent gewend allerlei (Lean) bijeenkomsten offline te faciliteren en je hebt de behoefte om je kennis en vaardigheden om hybride activiteiten te begeleiden te verbeteren.

Kosten
De eigen bijdrage voor deze workshop van 2 bijeenkomsten is € 150,- per persoon. 
​Lidz is CRKBO-geaccrediteerd, daarmee zijn de activiteiten van Lidz vrijgesteld van BTW.

De trainers: wat brengen wij mee?
Wij zijn Elske Heeren en Ruth Schotborgh. Naast jarenlange ervaring met Lean in de zorg (inclusief in het Lidz-netwerk), hebben we ons gespecialiseerd in online faciliteren. Het afgelopen half jaar hebben we hier volop scholing en ervaring in opgedaan. In deze Masterclass brengen we deze unieke combinatie van ervaring beschikbaar.

Elske: ik ben oorspronkelijk opgeleid als onderwijskundig ontwerper, en gecertificeerd Lean Six Sigma Master Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het trainen en coachen van projectleiders, procesbegeleiders, werkvloermedewerkers en managers op het gebied van Lean, in en buiten de zorg. Mijn specifieke interesse ligt bij leren, kata-coaching, hoshin kanri en online faciliteren. Ik werk deels in het Maastricht UMC+ en deels als zelfstandige in metHeeren.

Ruth: van origine ben ik psycholoog en opgeleid tot Lean Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van zowel individuele medewerkers als op teamniveau. Hiernaast heb ik ervaring in het leiden van projecten, (strategisch) beleidsadvies en verandertrajecten. Al met al heb ik een brede ervaring binnen de zorg, zowel in ziekenhuizen, GGZ, revalidatie als ouderenzorg. Het zoeken van verbinding tussen medewerkers, praktijk en theorie, beleid en werkvloer staat voor mij centraal. Online (lean) werken biedt nieuwe en creatieve mogelijkheden om samen continue te verbeteren.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Vraag & AntwoordKalenderKennisbank