Activiteit

Lean in de zorg online faciliteren (ONLINE)

21 mei t/m: 18-06-2021
21 mei 2021 - 18 juni 2021
10:00 tot 12:00
Masterclass
€ 675

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

11 januari 2021 | 2 minuten lezen

Na de Masterclass ‘Lean in de zorg online faciliteren’ heb je de kennis, de ervaring en het zelfvertrouwen om Lean activiteiten die je voorheen fysiek binnen je organisatie deed, online op een prettige en effectieve manier te faciliteren. De Masterclass bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Tussen de bijeenkomsten door ga je samen actief aan de slag (ca 4 uur per week), ook dit wordt begeleid.

Doelgroep:
De Masterclass is bedoeld voor Lidz-leden die een goede basis hebben in Lean in de zorg. Je bent gewend allerlei (Lean) bijeenkomsten offline te faciliteren en je hebt de behoefte om je kennis en vaardigheden om dit online te doen verder te ontwikkelen. De kracht van deze Masterclass is, conform Lean denken, dat je direct aan de slag gaat met wat je leert, en dit samen en met de trainers continu verbetert. Al tijdens de Masterclass heb je een begin gemaakt in je eigen praktijk, waarna je vol vertrouwen zelfstandig verder kunt, mét een nieuw ontwikkeld netwerk om op terug te vallen.

Leerdoelen:
● Je hebt algemene basisvaardigheden opgedaan voor het leiden van online bijeenkomsten: het betrokken houden van je deelnemers, het zorgen voor verbinding tussen deelnemers en het vormgeven van aantrekkelijke, energieke bijeenkomsten.
● Je hebt een aantal voorbeelden gezien van Lean in de zorg online, met verschillende digitale tools en werkvormen. Je hebt deze ook zelf ervaren.
● Je hebt je eerste online lean-sessie ontworpen en gefaciliteerd
● Je hebt inspiratie opgedaan in de interactie met anderen in het Lidz-netwerk en gebouwd aan je netwerk van online lean facilitators.

Praktische aspecten
De maximale groepsgrootte is 16 deelnemers. De Masterclass vergt van de deelnemers een tijdinvestering van 2 uur per week voor de bijeenkomsten, plus een zelf te bepalen tijdinvestering in de weken tussen de bijeenkomsten. Een richtlijn hiervoor is 4 uur per week.
In de bijeenkomsten werken we met Zoom en MS Teams, en met Mural. Tussen de bijeenkomsten is er interactie via MS Teams, Slack of Mural. De Mural borden vormen naderhand een naslagwerk voor de deelnemers. De trainers fungeren als expert en ontwikkelen én benutten de groeiende expertise van de deelnemers in de groep.

Data
Vrijdag 21 en 28 mei, 4, 11 en 18 juni 2021 van 10-12 uur.

Kosten
Deze Masterclass van 5 bijeenkomsten kosten € 675,- per persoon. 
​Lidz biedt deze masterclass aan tegen kostprijs. Lidz is CRKBO-geaccrediteerd, daarmee zijn de activiteiten van Lidz vrijgesteld van BTW.

De trainers: wat brengen wij mee?
Wij zijn Elske Heeren en Ruth Schotborgh. Naast jarenlange ervaring met Lean in de zorg (inclusief in het Lidz-netwerk), hebben we ons gespecialiseerd in online faciliteren. Het afgelopen half jaar hebben we hier volop scholing en ervaring in opgedaan. In deze Masterclass brengen we deze unieke combinatie van ervaring beschikbaar.
Elske: ik ben oorspronkelijk opgeleid als onderwijskundig ontwerper, en gecertificeerd Lean Six Sigma Master Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het trainen en coachen van projectleiders, procesbegeleiders, werkvloermedewerkers en managers op het gebied van Lean, in en buiten de zorg. Mijn specifieke interesse ligt bij leren, kata-coaching, hoshin kanri en online faciliteren. Ik werk deels in het Maastricht UMC+ en deels als zelfstandige in metHeeren.
Ruth: van origine ben ik psycholoog en opgeleid tot Lean Black Belt. Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van zowel individuele medewerkers als op teamniveau. Hiernaast heb ik ervaring in het leiden van projecten, (strategisch) beleidsadvies en verandertrajecten. Al met al heb ik een brede ervaring binnen de zorg, zowel in ziekenhuizen, GGZ, revalidatie als ouderenzorg. Het zoeken van verbinding tussen medewerkers, praktijk en theorie, beleid en werkvloer staat voor mij centraal. Online (lean) werken biedt nieuwe en creatieve mogelijkheden om samen continue te verbeteren.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Vraag & AntwoordKalenderKennisbank