Kennisbank

Welkom in de kennisbank van Lidz. De kennisbank is besloten en alleen toegankelijk voor medewerkers van bij Lidz aangesloten zorgorganisaties. Hier kunnen alle zorgverbeteraars binnen het kennisnetwerk hun kennis en ervaringen delen.

Heb je waardevolle filmpjes, presentaties, artikelen, trainingsmateriaal of een andere bijdrage waar anderen van kunnen leren? Voeg je bijdrage toe via de blauwe 'bijdragen' knop rechtsboven.

De kennisbank wordt de komende maanden steeds verder gevuld. De meest waardevolle kennis uit de afgelopen 10 jaar én nieuwe content krijgt zo een plek. 

Reset
Profielfoto van Susanne Govers

Zorgpad ontwikkeling/ optimalisatie: plan van aanpak!

Binnen CWZ gaan we - in het kader van transformatrie van zorg - op aandoening niveau zorgpaden ontwikkelen/ optimaliseren. We zijn op zoek naar voorbeelden van training (draaiboek), plan van aanpak zorgpad ontwikkeling/ optimalisatie, voorbeeld van een standaard zorgpad of andere documenten die je met...

Lean Six Sigma verbetert hartchirurgie

Paulien Hoefsmit, zelf arts, promoveerde op 12 februari jl. Ze bespreekt succesvolle projecten in Amsterdam UMC (AUMC) en Maastricht UMC.

Whitepaper Continu Verbeteren in de zorg (LCG)

Deze whitepaper biedt inzichten en praktische tips om met continu verbeteren in de zorg aan de slag te gaan.

Whitepaper Alles over Obeya (LCG)

Obeya, een methodiek uit de Lean filosofie, helpt organisaties om het proces van prestatiemanagement soepel te laten verlopen.
1 document toegevoegd

Nederlandse vertaling - Shingo Model 2017 Utah State University

Nederlandse vertaling - Shingo Model 2017 Utah State UniversityEen model om de volwassenheid van een afdeling of organisatie in kaart te brengen op basis van de Shingo levels.

Thebe - Dagstart e-learning

Binnen Thebe is de dagstart één van de hulpmiddelen die teams kunnen inzetten naar eigen behoefte. In de trainingen die we geven wordt er gestart met een dagstart en eindigen we vaak met een...

Lean global connection 2023

Bekijk talloze opnames van het online event 'Lean global connection 2023' dat op 30 nov. en 1 dec. georganiseerd werd door het Lean global network. 24 uur duurde dit event met meer dan 80 sprekers!!

TIP: Chain of learning podcast serie van Katie Anderson

Katie Anderson is al jaren een inspiratiebron voor het Lidz netwerk. Luister nu naar haar podcasts (in Engels).

Leren samenwerken tussen organisaties - Leesclub naslagwerk

Hier vind je naslaginformatie n.a.v. de Lidz leesclub over 'Leren samenwerken tussen organisaties' van 17 november 2023.