Nieuws

Marije van den Berg - stopstrateeg - main act op Lidz Verbeterfestival

Profielfoto van Sylvia Witter
10 maart 2022 | 1 minuut lezen

Zou het niet heerlijk zijn als het ook eens mínder werd...?

Marije van den Berg, stopstrateeg, komt naar het Lidz Verbeterfestival

Voor het middagprogramma van het Lidz Verbeterfestival (19 mei in Zwolle) hebben we Marije van den Berg weten te strikken voor op het grote podium. Haar motto: dode paarden moet je feestelijk begraven. Ze heeft als onderzoeker en adviseur in talloze organisaties rondgelopen. Ze ziet daar veel overbodige ellende en te veel gedreven mensen die moe en cynisch zijn. Dat kan anders. Marije leidt je in in het ambacht van stoppen. Ze is een kampioen in het leuk, eenvoudig, aantrekkelijk en sexy maken van stoppen en schudt hard aan je overtuiging dat stoppen per definitie verliezen is.

We moeten ermee stoppen

Geen organisatie lijkt eraan te ontkomen: dingen die niets opleveren en wel veel energie en geld kosten, en lol in je werk. Overbodige overlegspaghetti. Bureaucratische gedrochten. Eindeloos door-emmerende projecten. Vergaderingen die alleen maar gehouden worden omdat ze nu eenmaal gehouden worden. Toch gaan we er maar mee door. En het wordt alleen maar meer, zo lijkt het. Het werkt niet goed, het put ons uit en we worden er zelfs cynisch van. Waarom stoppen we niet gewoon met iets wat niet werkt? Maar zo gewoon is dat niet. We werken blijkbaar liever aan iets nieuws, anders of beters. Ondertussen blijven we sleuren aan het dode paard.

Zou het niet heerlijk zijn als onze organisaties goed zijn in ‘stoppen’?

Stel je voor dat we al onze energie kunnen steken in het doen van het goede werk. Niet in het sleuren en zeuren. Bewust en blijvend ergens mee stoppen. Dat het ook eens mínder wordt, en niet altijd maar meer. Dode paarden feestelijk begraven!

Heb jij je tickets al gereserveerd voor het Lidz Verbeterfestival