Postacademische leergang “Lean in de Zorg”

Het Lidz bestuur heeft in goed overleg met de leden de samenwerking met AOG niet voortgezet in 2014. De leergang Lean in de zorg zal in 2014 dus niet meer in samenwerking met Lidz worden aangeboden. Als alternatief bieden we als Lidz de volgende mogelijkheden:

  1. 1. We delen kennis en ervaring over externe opleidingsmogelijkheden. Lidz neemt hier een onafhankelijk standpunt in. Deelnemers uit het kennisnetwerk kunnen referenties aanbieden over gevolgde trainingen en opleidingen. Deze opleidingen worden gepubliceerd op www.lidz.nl onder tabblad “Opleiding”. Geef je recensies door aan Miriam van Hattum, coördinator Lidz middels coordinator@lidz.nl.
  2. 2. We versterken elkaars interne opleidingen. Organisaties die interne Lean trainingen en opleidingen verzorgen kunnen deze aanbieden op www.lidz.nl onder tabblad “Interne opleiding”. Deelnemers uit het netwerk kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan een interne training of opleiding bij een andere organisatie. Naast het vergaren van kennis is de uitwisseling dat de deelnemer de trainer / coach van de interne opleiding van feedback voorziet. Hiermee helpen we elkaar

November 2015
Lean Instituut @ Verbeeten Green Belt
Referentie: Maarten van Duijvenvoorde, Procesmanager LUMC
“De Lean greenbelt opleiding heeft mijn ogen geopend in de meerwaarde van continu verbeteren volgens de Lean filosofie. Waar de opleiding zich in onderscheidt is een uitstekende balans van theorie en praktijk (vliegtuigspel!) met hele enthousiaste ervaring rijke coaches. Het heeft mij geïnspireerd om mij verder te ontwikkelen in Lean, anderen te enthousiasmeren en verbetertrajecten op te zetten.”

Referentie: Liane Nijman, Teamleider GGZ Leiden
“Ik vind de opleiding zeer praktisch, duidelijk en helder opgezet, veel interactieve momenten en zeer energieke motiverende coaches die de lessen excellent verzorgd hebben. Doordat de 5 Lean principes als leidraad worden gebruikt gedurende 5 dagen waren we al snel in staat om de verbanden te zien met de processen op de afdeling en de kans tot verbeteren.”

Lean Consultancy Trainingen
Referentie: Léon van der Weiden, Senior Adviseur Opleidingen, Isala
” Na 3x 2 dagen een training te hebben gehad van de Lean Consultancy Group, trainers Marco en Dorri, kan ik met volledige overtuiging en eerlijkheid zeggen: Het was super! Als je de kans krijgt..DOEN! Verassend, verfrissend en met veel energie, vakkundigheid, persoonlijke aandacht en leuke afwisselende werkvormen gebracht. Als een cadeautje heb ik het ervaren.” Lees meer….

Juni 2015
Quintgroep opleidingen Lean en ICT.
Referentie: Michiel Deerenberg, Hoofd Business Intelligence, St. Antonius Ziekenhuis.
“Aanleiding tot het volgen van de training was de brede interesse in Lean en IT in het algemeen. Daarnaast ging de afdeling met Lean van start en wilde ik hierop goed voorbereid zijn. De inhoud van de training is breed en voelde daardoor heel compleet aan. Met frisse ideeën hebben wij de training afgesloten. Een aantal van deze ideeën zijn reeds geïmplementeerd. De training is breed van opzet, geeft een goede basis en veel is in de praktijk toepasbaar gebleken.”