Profielfoto van Maarten van Kroonenburgh

Maarten van Kroonenburgh

Uitlijning profielfoto

Functie: Beleidsfunctionaris Kwaliteitsverbetering - Coordinator Continu Verbeteren
Lid sinds: 20-06-2022
Soort functie: Lean adviseur/coach

Over Maarten

Studie: Gezondheidswetenschappen (Healthcare Policy Innvoation and Management)
Relevantie Certificaten: LEAN Green Belt, LEAN Black Belt i.o.

Ik ben van origine fysiotherapeut en ik heb dit vak 16 jaar met veel plezier gepraktiseerd. Mij heeft de organisatorische kant altijd meer getrokken. Voornamelijk met het gezondheidzorg 'reform' in 2008 en de transitie van de Wmo in 2015 ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in de organisatie van de de zorg en het verbeteren van de efficiëntie op de werkvloer.
In 2020 heb ik de overstap gemaakt van de 1ste lijn naar de 2de lijn. Zelf wilde ik graag eerst direct in het proces van de 2de lijn ervaring opdoen.
Dit heb ik gedaan als teamleider / afdelingsmanager van het MDL Centrum in Zuyderland. Het MDL Centrum is in 2020 gevorm waarbij de poli MDL en de functie kamer endoscopie zijn gefuseerd tot 1 afdeling verdeeld over 2 locaties (Heerlen en Sittard). Ik heb leiding gegeven aan 94 medewerkers (55fte) , ben verantwoordelijk geweest voor de borging van kwaliteit en veilgheid en ik ben medeverantwoordelijk geweest voor de inrichting van de werkprocessen. In dit laatste hebben wij bijvoorbeeld het planproces van de endoscopie onderzocht en geoptimaliseerd om de oude openstaande orders op te schonen en de planning te borgen.
In 2022 ben ik gestart bij de afdeling kwaliteit en veiligheid binnen Zuyderland en ben ik project Coördinator Continu Verbeteren.
Met het continu verbeteren project willen wij de verpleegkundige meer in de lead zetten in relatie tot verbetering van de zorg. De werkvloer mag zelf met verbeterpunten komen en deze gaan uitwerken. Wij van kwaliteit en veiligheid ondersteunen hierin het proces. Het continu verbeter programma trachten wij mooi aan te laten sluiten op het Clinical- / Vepleegkundigleiderschap.

Bijdragen van Maarten