Vraag
Angela Jansen 8 maanden geleden

Ervaring met combinatie Agile & Lean?

In OLVG zijn we aan het experimenteren met Agile werken, zowel het gedachtengoed als de instrumenten. We zijn aan het kijken hoe we dit ook met het Lean gedachtengoed kunnen verweven. We hebben het wiel nog niet uitgevonden maar anderen misschien al wel. Zijn er organisaties binnen Lidz in een soortgelijke situatie en die al enige stappen hebben gezet hierin? We komen graag in contact om te sparren.

4 antwoorden
Profielfoto van Marije Dekker Marije Dekker
8 maanden geleden

Hoi Angela! Wij gebruiken in sommige projecten vaak het 'To Do, Doing, Done' bord. Bij de besprekingen van de taken, kijken we gelijk weer naar voren om te onderzoeken welke taken we de komende twee weken (ipv per dag) op kunnen pakken. Andere onderdelen gebruiken we niet.  Uiteraard staat in elk verbetrtraject de PDCA cyclus centraal, en past het prima om in het implementatieplan op een meer 'agile' manier te werken.

Profielfoto van Angela Jansen Angela Jansen
8 maanden geleden

He Marije. Ja, mooi! To do, doing, done is natuurlijk een mooi overlappend instrument! :-)

Profielfoto van Ruth Stevenson Ruth Stevenson
8 maanden geleden

Dag Angela. Ik heb wel wat ervaring met deze combinatie. Weliswaar wat minder bij de VVT organisatie waar ik nu werkzaam ben. Maar wellicht toch leuk om eens over door te praten waar jullie vraagstukken liggen.

Profielfoto van Angela Jansen Angela Jansen
8 maanden geleden

Altijd goed! :-) Hoe kan ik je bereiken? Anders ben ik te bereiken op a.p.m.jansen@olvg.nl