Inspiratiesessies ochtend: Lean Leiderschap

Kies je voor het thema Lean & Leiderschap, dan heb je de keuze uit 6 inspiratiesessies verdeeld over 2 rondes in de ochtend.

LL1 Veerkracht, grip krijgen!

Host: Amphia Ziekenhuis SEH  en Lean @ Instituut Verbeeten
Dorien van Zon, spoedeisende hulp verpleegkundige
Ruud van Rijen, Lean coach

Zorgorganisaties hebben vaker en sneller te maken met veranderingen. Dit zorgt voor druk op medewerkers en teams. Ondanks deze veranderingen, moet een organisatie kunnen vertrouwen op hun belangrijkste kernkwaliteit, namelijk de medewerker.‚Äč In deze inspiratiesessie behandelen we HOE medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen, kijken naar wat er wél kan, samenwerken aan hetzelfde doel en dagdagelijks verbeteren van het werk op de SEH. Met VR oefening!

LL 2 Het nieuwe normaal

Host: Erasmus MC
Klaas Jan Oldenburger, organisatieadviseur samen met een radiotherapeutisch laborant

Werken binnen de norm van de NVRO voor doorlooptijd tussen aanmelding van patiënten en de 1e bestraling. Dat is onze uitdaging. Hoe start je zo'n project? Hoe kies je uit de enorme hoeveelheid knelpunten de issues waarmee je aan de gang gaat? Hoe komt de beweging op gang om het anders te doen en hoe houd je die vast?
In dit traject werken we aan verbeteringen door leiderschap te ontwikkelen. De verantwoordelijkheid voor het realiseren van resultaten ligt niet in een projectorganisatie maar in de lijn. Daarbij gaat het om 'samen', met elkaar verantwoordelijkheid te nemen voor de keten en samen de focus op de kernwaarden te houden. In de praktijk betekent dit dat ruimte gegeven wordt aan medewerkers die (A3)verbetertrajecten realiseren en dat aandacht gegeven wordt aan wat er leeft onder de medewerkers en wat zij nodig hebben. Ga mee op onze reis bij de Radiotherapie in het Erasmus MC. We delen graag onze ervaringen met je.


LL 3 Lean Leiderschap bij het Facilitair Bedrijf in aanloop naar 3-jaarlijkse kwaliteitsaudit

Host: Rivierenland ziekenhuis
Franka Seijbel- van Geffen, Hoofd Techniek en Bouw

Tijdens deze inspiratiesessie word je meegenomen in de case van de facilitaire dienst van Ziekenhuis Rivierenland. Na een periode van drie jaar, corona, nieuwe medewerkers, verwaarloosde processen en gefragmenteerde verbeteringen moesten we ge-heraccrediteerd worden. Hoe kun je de processen afstoffen, samen met de zorg werken aan het fundament van je afdeling en deze borgen, opbouwen en verbeteringen laten zien. En dan de zeer succesvol accreditatie JCI halen? We nemen je graag mee in onze best practices tijdens deze sessie!


LL 4 Obeya* - hoe start je hier mee zonder het ingewikkeld te maken?

Host: Laurens & Lean @ Instituut Verbeeten
Nicolle den Engelsman, programmamanager Lean
Bosco Smits, Lean coach

Hoe start je met jouw management team een Obeya*? Waar begin je en hoe pak je dat aan? Na deze korte inspiratiesessie weet je waar je moet beginnen en stap je geïnspireerd naar buiten en zie je de eerste stap voor je.

* Obeya is een Japanse term die betekent: grote ruimte. Obeya’s bieden letterlijk tijd en ruimte om samen koers te houden, problemen op te lossen en te overleggen, zonder last te hebben van organisatorische drempels of muren. Een Obeya is een omgeving die uitnodigt tot samenwerken.


LL 5 Lean Leiderschapsgedrag binnen GGZ NHN

Host: GGZ Noord-Holland-Noord
Tom Stobbe, manager crisisdienst
Suzanne Schouten, leancoach

Tijdens deze inspiratiesessie nemen we jullie mee in hoe wij binnen GGZ NHN leiderschapsgedrag beschreven hebben. In welke vorm we het leiderschapsgedrag levendig houden en leren van elkaar staat centraal in onze inspiratiesessie. Je gaat de sessie verlaten met een korte beschrijving van ons herkenbare leiderschapsgedrag en een werkvorm hoe jij het levendig kan houden in jullie organisatie.

 

LL 6 Leiderschap bij Continu Verbeteren, dat fiets je er zo in?

Host: Willem Nooij, specialist in strategisch verbeteren

Verbeteren is veel meer dan (Lean)tools inzetten. Het gaat vooral om gedrag. Welk gedrag is dat? En hoe moeilijk is het om dat gedrag te leren, of het afleren van ‘oud’ gedrag? Welk gedrag verwacht je van je team en welk gedrag hoort bij goed leiderschap als het gaat om continu verbeteren?

Deze inspiratiesessie is geen theoretisch verhaal, maar je gaat zelf aan den lijve ervaren wat aan- en afleren van gedrag betekent. Een tipje van de sluier… Willem is fanatiek wielrenner en heeft een heel bijzondere fiets ontwikkeld, speciaal om mensen de krachten van veranderen te laten meemaken.