Inspiratiessessies Waarde in de Keten

Kies je voor het thema Lean & Waarde in de Keten, dan heb je de keuze uit 6 inspiratiesessies. Wat wordt jouw top 5? Er zijn 2 inspiratiessessie rondes in de ochtend - wanneer je in Lumen blijft, krijg je nóg 2 rondes in de middag.

WK1 Multidisciplinair verbeteren in de orthopedische keten met medisch professionals: krachten en valkuilen

Host: Maartenskliniek: Lenneke Mallekoote, Lean coach & Lotte van den Belt, Physician Assistant Orthopedie

Hoor de ervaringen van medisch professionals die betrokken waren bij een multidisciplinair verbeterproject om de zorg voor patiënten met een eenvoudige knie-revisie te verbeteren. Welke drie mooie en praktisch toepasbare inzichten hebben we kunnen gebruiken om tot betere zorg te komen en welke 30 (!) indirecte bijvangsten leverde dit ene verbeterproject op? Welke (onverwachte) krachten maakte het in ons los en welke valkuilen moesten we ontwijken?

En hoe komen we nu van één verbeterproject naar continu verbeteren? Welke kansen en bedreigingen zien we? Welke rol speelt (medisch) leiderschap hierbij?

WK2 Polimania, het geheim van optimale patiëntenstromen

Hosts: UMCG:
Corina van der Spek, programmamanager LSS programma en LSS Master Black Belt
Susan Duiverman, Controller
Igor van der Weide, Data scrientist
Lisanne Petter, Controller

Altijd al spelenderwijs willen weten hoe patiëntenstromen optimaal kunnen lopen? Polimania is hét bordspel dat je speelt om hier inzicht in te krijgen en tegelijkertijd kennis te maken met de Lean filosofie en instrumenten die ingezet kunnen worden. Alle organisaties die aangesloten zijn bij Lidz hebben in 2021 Polimania ontvangen. Kijk hier of hier voor meer informatie over Polimania.

WK3 GEANNULEERD

WK4 Lidz kampioenschappen productielijn verbeteren

Host: Lunet Zorg: Ben van Asselt, programmamanager Lean

Als deelnemer aan deze zeer originele (beloofd!) Lean game ga je veel plezier en energie beleven! Welk team kan een bestaande productielijn het beste verbeteren / optimaliseren? Het niveau van de game wordt aangepast aan de deelnemers. Deze sessie wordt in meerdere rondes aangeboden.

De verlieslijdende productielijnen moeten weer gezond worden en minimaal voldoen aan de vraag van de klant. Door samen te werken en gebruik te maken van verschillende Lean principes gaan de teams proberen om zo goed mogelijk de productielijn te verbeteren. Je team wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury van Lean experts. Het team dat de meeste punten heeft gescoord ontvangt een fantastische Lean prijs.

WK5 Tips en tricks om zorgverbeteraars in je organisatie te verbinden

Host: Bind community building: Kirsten Wagenaar, community strateeg

In deze workshop wordt je geïnspireerd om zorgverbeteraars* in je eigen organisatie beter aan elkaar te verbinden. Hoe vinden ze elkaar, wat kunnen ze met elkaar delen, hoe faciliteer je dat? De eerste helft van de workshop bestaat uit een gedegen aanpak om van je netwerk meer een community te maken. Aan de hand van sprekende voorbeelden wordt je meegenomen in de belangrijkste stappen bij het ontwikkelen van een community. In de tweede helft gaan deelnemers met elkaar aan de slag om kennis en ervaringen te delen met betrekking tot community ontwikkeling. De lessen die hieruit voortkomen worden naderhand binnen Lidz gedeeld.

*je kent ze vast: collega’s die een Lean training gevolgd hebben, een leidende rol spelen binnen het verbeteren in hun afdeling/team of staan te trappelen om aan de slag te gaan met Lean.

WK 6 Ronde tafel gesprek: organiseren rond de patiëntreis

Voor: Gevorderde Lean denkers

Met welke vragen, twijfels of ervaringen zit jij over het organiseren rond de patiëntreis?

Tijdens deze sessie gaan de deelnemers met elkaar in dialoog over hun zoektocht. Dus geen best-practices, presentaties of posters, wél een goed gesprek en waardevolle verbinding.