Activiteit

Webinar Lean & leiderschap: Job Relations de missing link voor teamleiders in de zorg?

16 juni
16 juni 2021
09:30 tot 11:00
Inspiratiesessie
Link naar activiteit: https://us02web.zoom.us/j/4768596893
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

17 mei 2021 | 1 minuut lezen

Dit webinar is een kennismaking met Job Relations - onderdeel van de Training Within Industry methode. In het webinar gaan we, samen met Susanne Slenders, TWI trainer in op:

  • Wat is Job Relations?
  • Voor wie is het?
  • Wat heeft het met Lean en continu verbeteren te maken?
  • (Hoe) zou Job Relations binnen zorgorganisaties van waarde kunnen zijn?

Training Within Industry 

Het Training Within Industry (TWI) programma is erop gericht teamleiders beter te ondersteunen bij de uitvoering van hun dagelijkse verantwoordelijkheden. Het programma is ingedeeld in Job Instruction (Instrueren), Job Relations (Leidinggeven), Job Methods (Methoden verbeteren) en Job Safety (Veiligheid). Vanaf 1950 ontwikkelde Toyota TWI voor het opleiden van medewerkers als onderdeel van het Toyota Productie Systeem, ’s werelds eerste Lean Manufacturing programma. TWI is een integraal onderdeel van hedendaagse Lean Manufacturing en Kaizen strategieën. De TWI methoden completeren Lean oplossingen door leidinggevenden te trainen in de vaardigheden die ze nodig hebben om een klimaat te kunnen scheppen voor verandering, verbetering van methoden en standaardisatie van werkzaamheden. 

Job Relations

Misschien heb je eerder gehoord van of ervaring met Job Instruction (JI). Job Instruction is een methode om een standaard werkwijze snel aan te leren. En dat niet alleen: die standaard is makkelijk te onthouden, waardoor je je nieuwe vaardigheid in één keer goed, veilig en bewust kunt uitvoeren. LUMC heeft inmiddels veel ervaring in het toepassen en trainen van Job Instruction (zie bijgaand artikel). Adrie van der Zon, Lidz contactpersoon, Job Instructor en Lean coach bij LUMC is benieuwd of Job Relations een waardevolle methode in de zorg kan zijn om teamleiders te helpen met respect voor mensen hun medewerkers te ondersteunen. Om hen te helpen met het juiste (Lean) Leiderschapsgedrag de werksfeer te verbeteren, commitment te vergroten en het problemen met of tussen medewerkers op te helpen lossen.

Doelgroep webinar

Dit webinar is bedoeld voor teamleiders, HR-medewerkers, Job Instructeurs en Lean coaches/trainers binnen het Lidz netwerk.

Voorbereidend op de webinar kun je alvast bijgaande artikelen lezen.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Vraag & AntwoordKalenderKennisbank