Vraag
Jenneke ter Stege 3 maanden geleden

Wat is jullie Lean aanpak? (positionering afdeling, Belt, aanvraag opdrachten)

Hi allemaal,

Binnen Cordaan werken we inmiddels met 3 procesverbeteraars. Dit aantal gaat vermoedelijk (daar gaan de gesprekken nu over) uitgebreid worden met nog 3. Met een blik op de toekomst willen we gaan kijken hoe we hen het beste kunnen positioneren in de organisatie. Daarom zou ik bij grotere zorgorganisaties graag langskomen om te kijken hoe jullie dit hebben ingericht. Waar zit de (lean) afdeling (organogram) - hoe gaan jullie om met aanvragen voor opdrachten- hoe leiden jullie op etc?

Daarbij ben ik op zoek naar wat goed werkt voor jullie en wat je met de kennis van nu anders zou doen. Ik ben te bereiken op jterstege@cordaan.nl 

 

Groet,

 

Jenneke

6 antwoorden
Profielfoto van NAIMA Chihib NAIMA Chihib
3 maanden geleden

Beste Jenneke,

Ik wil je er best meer over laten zien en vertellen. Ik werk binnen het Erasmus MC, je mag mij een berichtje sturen indien geinteresseerd. 

Profielfoto van Erwin Versluis Erwin Versluis
3 maanden geleden

Hoi Jenneke,

Ik ben werkzaam als (lean) coach Continu Verbeteren voor de IT afdeling in het Erasmus MC. Wij zijn ongeveer 2 jaar gestart met Continu Verbeteren en wil je daar uiteraard wel wat over vertellen. Ik zal je een mailtje sturen met mijn contactgegevens. 

Profielfoto van Frederike Siemens Frederike Siemens
3 maanden geleden

In het Reinier de Graaf in Delft hebben we wel een mooie verandering doorgemaakt met voorbeelden van positionereing lean team binnen de organisatie. Je kunt me mailen op f.siemens@rdgg.nl

Profielfoto van Marieta Duijzer Marieta Duijzer
2 maanden geleden

Hallo Jenneke,

Interessante vraag! Binnen Thebe (VVT organisatie, 4500 med. ) werken we inmiddels 7 jaar met een klein Continu verbeter team van 5 personen.

Mocht je meer willen weten over onze positionering en ervaring, neem gerust contact op!

Ben ook benieuwd naar jullie ervaring en opgehaalde informatie.

Met vriendelijke groet, Marieta Duijzer (marieta.duijzer@thebe.nl)

Profielfoto van Jenneke ter Stege Jenneke ter Stege
2 maanden geleden

Dankjewel voor de reacties! Dit gaat enorm helpen :) 

Profielfoto van Patrick Elmendorp Patrick Elmendorp
2 maanden geleden

Hoi Jenneke. Binnen het Bravis ziekenhuis maken wij als trekkers van continu verbeteren onderdeel uit van de afdeling zorginnovatie, kwaliteit en veiligheid. Mocht je meer willen weten over welk pad wij bewandeld hebben stuur me dan gerust een mailtje.

groeten,

Patrick Elmendorp 

p.elmendorp@bravis.nl