Activiteit

Gemba bij Martini Ziekenhuis: opnemen zonder bed (ONLINE)

09 december
9 december 2021
15:30 tot 17:00
Gemba (werkvloerbezoek)
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

12 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Save the date

Vanaf september wordt een groot deel van de patiënten van het Martini Ziekenhuis opgenomen in een opname lounge i.p.v. op een bed in de kliniek. Dit geldt voor 80% van alle patiënten die electief worden opgenomen voor een snijdend specialisme die op de dag zelf worden opgenomen voor OK.

Met dit nieuwe opname proces wil het ziekenhuis een gastvrij en zo lang mogelijk actieve omgeving bieden voor hun patiënten, met effect op stressreductie en herstel. Daarnaast biedt deze vernieuwing 10-15 % verhoging van beddencapaciteit. Hierdoor kunnen wachtlijsten worden verkort en neemt de druk op verpleegkundige capaciteit in de kliniek af.

Kijk hier voor meer informatie en een filmpje over de Opname Lounge.

Een prachtig voorbeeld van procesverbetering waar klantwaarde, werkplezier én capaciteitsverbetering hand in hand gaan. Douwe Olthoff, unithoofd Anesthesie, Monique de Lange, unithoofd Holding/ Opnamelounge en Suzanne Kars, projectleider Martini Ziekenhuis delen graag aanpak, resultaten en ervaringen. Uiteraard is er ruimte voor vragen en uitwisseling.

Schrijf je nu vast in voor dit interactieve ONLINE event.

Ook niet-Lidz leden zijn welkom. Geen lid? Stuur een bericht aan bureau@lidz.nl met je naam, organisatie en e-mail adres o.v.v. aanmelding gemba Martini Ziekenhuis.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Vraag & AntwoordKalenderKennisbank