Activiteit

Contactpersonenbijeenkomst regio Midden

27 oktober
Vrijdag 27 oktober 2023
10:00 tot 13:00
Contactpersonenbijeenkomst
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

Profielfoto van Bureau Lidz
1 minuut lezen

De contactpersonenbijeenkomst regio Midden organiseren we dit najaar in Nijmegen i.s.m. Lidz contactpersoon Lenneke Mallekoote, lean coach bij de Maartenskliniek. Dit is het moment voor contactpersonen + introducée(s) om:

 • Door Lenneke meegenomen te worden in de Leanreis van de Maartenskliniek inclusief gemba(s). Lenneke neemt ons graag mee in de manier waarop nieuwe medewerkers kennis maken én meteen aan de slag gaan met het Lean gedachtegoed en hoe een dagplanbord als tool helpt om back-office taken te structureren:

  Nieuwe collega? Kijk met je frisse blik door onze lean bril!

  Hoe haal je gestructureerd de kritische en oprechte verwonderingen van nieuwe collega’s op en zet je deze meteen in hun kracht? Hoe verspreidt je tegelijkertijd het Lean gedachtegoed als een olievlek in de organisatie? In de Sint Maartenskliniek nemen we al twee jaar iedere nieuwe medewerker in een centrale bijeenkomst van een halve dag mee in het Lean gedachtegoed en vragen hen daarna een Lean Scan van de eigen afdeling te maken.  Daarmee kijk je met een frisse blik door een lean bril. Het leidt tot mooie gesprekken en concrete verbeteringen op afdelingen! 

  Rust in de (backoffice) tent!

  Sinds de introductie van een ‘dagplanbord’ voor back-office taken van de klinische apotheek is het bord zeer populair bij balies, secretariaten, poli’s en allerleid andere afdelingen die hun “overige taken” willen structureren.  Het biedt rust, overzicht en inzicht in voortgang én werkverdeling is niet meer nodig.
 • Met lean experts uit de andere zorgorganisaties in jouw regio te netwerken en uit te wisselen over hun Lean ontwikkelingen en vraagstukken
 • Met Frederike Siemens, bestuurslid van Lidz, van gedachte te wisselen over de Lidz plannen voor 2024.

Organisaties in regio Midden:

 1. Antonius ziekenhuis
 2. Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
 3. Diakonessenhuis
 4. ExpertClinics
 5. Karakter
 6. Quarijn
 7. Radboud UMC
 8. Reinaerde
 9. Rivierenland ziekenhuis
 10. Sint Maartenskliniek
 11. Slingeland ziekenhuis
 12. UMC Utrecht
 13. Zorggroep Almere

Locatie

Hengstdal 3
6574 NA Ubbergen

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »