Activiteit

Lidz Japan Study Tour 2025

24 mei t/m: 01-06-2025
Zaterdag 24 mei 2025 - zondag 1 juni 2025
Overig
6500 exclusief vliegreis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

Profielfoto van Sylvia Witter
2 minuten lezen

Ben jij iemand met een passie voor Lean die elke dag opnieuw alles geeft om jouw organisatie en mensen te helpen om een betere versie van zichzelf te worden? Deze studiereis is voor jou!

Tijdens deze Lidz Japan Study Tour ervaar je Lean bij de bron. Door training met Japanse Toyota meesters, bezoeken aan zorg-instellingen en bedrijven, gesprekken met Japanse leiders en verdieping in de Japanse cultuur leer je wat ultieme klantbeleving is en wat streven naar oneindige perfectie betekent. Met deze study tour gaat Lean echt in je genen zitten en kun je anderen nog beter helpen om samen continu te streven naar perfectie.

Een greep uit de Gemba bezoeken

Tijdens de Lean Japan Study Tour krijgen we les van de Meesters van het Toyota Management Institute in Nagoya en leren we hoe continu verbeteren hand in hand gaat met de re-energetisering van medewerkers en werkvloer. Dit ervaren we aan den lijve in praktische workshops en ook tijdens de bedrijfsbezoeken. Wat deze reis met Lidz bijzonder maakt zijn de ziekenhuisbezoeken. Daar zijn alleen gasten welkom die daadwerkelijk in de zorg werken.

Organisaties die we voorheen hebben bezocht, zijn onder andere Toyota, Toyota Memorial Hospital, Iwata City Hospital, Nerima General Hospital, Kikuya Cleaning, Yamaha Grand Piano, Fujitsu, Omron, Oishi Accounting Office, Local government of Nakano City, …

Kijk in de bijgesloten brochure naar het programma voor de Lidz Study Tour 2025!

Tijdens deze Lidz Japan study tour komen thema’s zoals de kunst van het Japanse vakmanschap en de Japanse gastvrijheid, klanttevredenheid, Kaizen, visueel management, leiderschap, goal setting en medewerkertevredenheid uitgebreid en interactief aan bod.

Praktische informatie

De study tour duurt 9 dagen. Kosten bedragen €6.500 (BTW vrijgesteld). De tour is inclusief: het verblijf ter plaatse op basis van volpension, vervoer ter plaatse en alle georganiseerde activiteiten.

De vliegreis is NIET bij de prijs inbegrepen, maar kan wel zonder extra kosten door Lidz georganiseerd en gefactureerd worden. Een economy ticket kost ca. € 1750,-, premium class kost ca, € 2750,-.

De reis gaat door bij minimaal 6 deelnemers en er zullen maximaal 10 deelnemers meegaan.

Voor medisch specialisten wordt accreditatie aangevraagd (onder voorbehoud van toekenning)

Reisleiding

Jan Wijnand Hoek werkt als Lean trainer & coach bij Medisch Spectrum Twente en is daarnaast verbonden aan de Nederlandse vestiging van het Toyota Management Institute. Hij geeft voor de Lidz de ‘Toyota way management- en leiderschaps’ training  Hij is tevens auteur van de Nederlandse vertaling van het Toyota Way Management boek. Jan Wijnand streeft ernaar dat vakmanschap weer op de eerste plaats komt te staan en bureaucratie plaats maakt voor passie en werkplezier (Yarigai). Zo kunnen teams succesvoller zijn en in samenwerking doelen nastreven. Voor management ontstaat hierdoor weer ruimte de organisatie te ontwikkelen, in plaats van brandjes te blussen. Jan Wijnand is een verhalenvertaler die mensen weet te boeien en door praktijkanekdotes mensen zelf tot actie over laat gaan.

Co-organisator, begeleider en Lean Guru ter plaatse is Tim Wolput. Hij is ex-wereldkampioen Aikido, spreekt Nederlands en Japans, en is zowel kenner van de Toyota Way als de Japanse cultuur.

Vragen? Neem contact op met Sylvia Witter coordinator Lidz via coordinator@lidz.nl 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »