Activiteit

Visueel Communiceren (ONLINE)

10 maart t/m: 17-03-2021
Woensdag 10 maart 2021 - woensdag 17 maart 2021
09:00 tot 11:00
Workshop
€ 75

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

Profielfoto van Sylvia Witter
1 minuut lezen

Lidz organiseert wederom de succesvolle workshop Visueel communiceren. De workshop wordt in twee delen ONLINE via zoom aangeboden, zo heb je een week de tijd om aan je eindopdracht te werken.

In deze workshop leer je de basis van visueel communiceren: het gebruik van tekeningen voor jezelf, bij het begeleiden van groepen of individuen.

Wist je dat iedereen kan tekenen? En dat communiceren met beelden beter werkt dan met woorden? 90% van onze hersenen is namelijk gericht op visuele aspecten. Niet voor niets is Visueel Management een bekende en vaak toegepaste Lean managementtool. Het doel van Visueel Management is informeren, maar vooral effectief communiceren met behulp van visuele middelen. Toch communiceren we vooral in woorden. Dat kan ook anders.

Het voordeel van tekeningen gebruiken in plaats van tekst is:
• Mensen luisteren actief;
• Het is beter te onthouden dan woorden;
• Helpt bij het maken van een samenhangend verhaal;
• Je pakt de essentie van wat besproken is en vergeet alle bla bla;
• Mensen herkennen zich eerder in een plaatje dan in tekst;
• Het is verrassend.

Tijdens de workshop gaan we vooral doen in plaats van praten!
Je leert de basistechnieken van visueel communiceren en we oefenen met een toepassing die in je werk kan gebruiken. Voorafgaand aan de workshop sturen we je een stift en een werkboek toe met handige tips en oefeningen om het visueel communiceren eigen te maken.

Data
Woensdag 10 maart van 9.00 – 11.00 en woensdag 17 maart van 9.00 – 10.00 uur

Kosten
€ 75,- per persoon. Lidz biedt deze workshop aan tegen kostprijs. Lidz is CRKBO-geaccrediteerd, daarmee zijn de activiteiten van Lidz vrijgesteld van BTW.

De workshop wordt begeleid door visueel coach/trainer/facilitator Laura Lagaaij van ILLustratief. Laura heeft veel ervaring met de toepassing van de Lean principes binnen de zorg. De workshop is bedoeld voor Lidz-deelnemers die graag zakelijk tekenen willen gaan toepassen in hun (Lean) werk. Er is geen specifiek aanvangsniveau.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »