Nieuws

Eveline de Bont nieuw lid voor Lidz Raad van Toezicht

Profielfoto van Sylvia Witter
15 december 2022 | 1 minuut lezen

We zijn blij dat Eveline de Bont (62) de Raad van Toezicht van Lidz komt versterken nu Rob Dilmann afscheid heeft genomen.

Eveline is begonnen in de zorg als kinderarts. In het UMCG heeft zij zich verder mogen ontwikkelen in de breedte van de zorg, met managementtaken, bedrijfsvoering, onderzoek, opleiding en strategische vraagstukken. In 2017 is Eveline bestuurder geworden in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond.

Eveline: "De kracht van Lean in de zorg heb ik aan den lijve mee mogen maken in het Elkerliek ziekenhuis. Voor ons in het Elkerliek zijn frustratie/verspilling (wat meestal hand in hand gaat) de drijfveer om een verbetertraject op afdelingsnivo te starten. De systematiek van Lean in het denken en de eenvoud van het model met de bewust beperkte tijdsinvestering maken dat het een krachtig instrument is. En de tevredenheid is groot als er zo weer iets verbeterd is in het team, op de afdeling, voor elkaar en met elkaar. Werkvreugde! Een belangrijk asset in de huidige tijd van arbeidsmarktkrapte in de zorg. Ontwikkelen van mensen en dus van onze medewerkers staat hoog op mijn prioriteiten. Continue verbeteren is daar een hoofdthema in."

Zij wil haar kennis en kunde graag inzetten voor de huidige beweging van Lean in de zorg (Lidz).