Nieuws

Deel je mooie Lean voorbeelden en organiseer een 'gemba'

Profielfoto van Sylvia Witter
25 mei 2023 | 1 minuut lezen

Organiseer jij komend jaar een ‘gemba’ in jouw zorgorganisatie?

Voor de pandemie was het binnen Lidz heel gebruikelijk om elkaars werkvloer (gemba) te bezoeken en zo Lean lessen te delen met andere zorgverbeteraars. Graag willen we dit weer nieuw leven inblazen. Op het Lidz Verbeterfestival (9 juni) zullen we hier ook extra aandacht voor vragen. Maar misschien ben jij al één van de eersten die een gemba op de Lidz kalender zet? Er zijn binnen jouw organisatie vast en zeker mooie voorbeelden en trotse teams die graag anderen willen inspireren!

Gemba’s buiten de zorg

Ook buiten de zorg is er volop inspiratie te halen. Heb jij warme contacten met een organisatie waar goede voorbeelden van continu verbeteren, lean leiderschap, waarde creatie in de keten en/of het duurzaam maken van de lean organisatieontwikkeling te horen én zien zijn? Het zou mooi zijn als we weer binnen mogen komen om van elkaar te leren.

Laat het me weten als je ideeën of contacten hebt voor gemba’s binnen én buiten de zorg. Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt, meer informatie wilt of wat extra hulp kan gebruiken. 

Sylvia Witter - coordinator@lidz.nl