Nieuws

Europees CEO Lean forum bezoekt Dijklander ziekenhuis

Dijklander's continu verbeter aanpak valt op

Profielfoto van Ilse de Vries
27 mei 2024 | 1 minuut lezen

Op 14 en 15 mei  brachten 18 bestuurders van verschillende zorginstellingen uit Ierland, Engeland, Schotland, Finland en Denemarken een bezoek aan het Dijklander Ziekenhuis. Zij lieten zich hier inspireren en informeren over de wijze waarop het Dijklander Ziekenhuis de Lean-filosofie toepast.

Ilse de Vries, programmamanager continu verbeteren, vertelt: “Het European CEO Forum bezoekt jaarlijks een andere organisatie om te leren over de toepassing van Lean. Dit keer is dat in West-Friesland, ze gaan op bezoek bij het Dijklander Ziekenhuis om zelf te zien hoe de Dijklanders, stapje-voor-stapje, al tien jaar lang bouwen aan een cultuur van continu verbeteren. Ook hebben we Lidz, een bezoek aan GGZ-NHN én het distributiecentrum van Action opgenomen in het programma."

𝗟𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗹𝗸𝗮𝗮𝗿
"Door samen in gesprek te gaan over de ervaringen, ‘lessons learned’ en het delen van de ontwikkelingen in de zorg, leren we van elkaar. Met als uiteindelijke doel: de klantwaarde - patiënttevredenheid - verhogen, verspilling tegengaan en de kwaliteit van zorg bevorderen."