Vraag
Jenneke ter Stege 2 maanden geleden

voedselverspilling tegengaan

Mijn collega Patrick de Bont, van Cordaan, zou graag willen sparren met managers die in de zorgsector ervaring hebben met het tegengaan van voedselverspilling. Heb je hier ervaring in en zou je jouw kennis en kunde willen delen? Mail dan pdebont@cordaan.nl  

 

Alvast bedankt!

4 antwoorden
Profielfoto van Randy Brouwer Randy Brouwer
2 maanden geleden

Beste Jenneke,

ik weet dat ze in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch enkele jaren geleden (vlak na mijn vertrek daar) over zijn gegaan naar een andere manier van voeding voorzien, met als doel een betere service naar de patiënt, maar zeker ook tegengaan van verspilling van voedsel. 
Ik heb helaas geen concrete naam of gegevens voor je, maar wellicht dat je daar eens  op onderzoek uit kunt naar mogelijke resultaten?

Met vriendelijke groet,

Randy Brouwer

Profielfoto van Jenneke ter Stege Jenneke ter Stege
2 maanden geleden

Dankjewel Randy! Ik heb zelf geen ingang bij Jeroen Bosch ziekenhuis maar misschien leest iemand mee met wel een ingang.... ? Dan hoor ik het graag!

Profielfoto van Marina Zonneveld Marina Zonneveld
2 maanden geleden

Wij werken met een maaltijdwagen en er wordt opgeschept bij de patient. En wat er over is van de wagens wordt aan het personeel verkocht als kliek voor 1 piek (1 euro dus) en dat is zeer in trek, want ons restaurant is veel duurder. En wij eten warnm in de avonddienst dus ideaal voor alle late diensten, wordt veel gebruik van gemaakt. 

 

Brood etcetera wordt nog wel veel weggeooid.

Profielfoto van Linda Tokaai Linda Tokaai
1 maand geleden

Hallo Jenneke,

Ik werk bij Laurens (grote VVT org. in R'dam). Binnen het faclitiarbedrijf heeft Laurens productspecialisten. Een ervan heeft Eten & Drinken in zijn portefeuille en is een oud collega van mij. Zijn naam is Jan Schamp. Ik weet dat hij al veel heeft gedaan met voedselverspilling en hier successen mee heeft behaald. Je kan hem eventueel mailen op j.schamp@laurens.nl en dan aangeven dat je zijn naam van mij hebt doorgekregen. 

Succes, groet

Linda Tokaai