Blog

Lean Job Instruction, in de praktijk vaardigheden leren.

Job Instruction is een methode om een standaard werkwijze snel aan te leren. En dat niet alleen: die standaard is makkelijk te onthouden, waardoor je je nieuwe vaardigheid in één keer goed, veilig en bewust kunt uitvoeren.
Profielfoto van Adrie vd Zon
Adrie vd Zon
11 oktober 2022 | 1 minuut lezen

Afgelopen week hebben de Job Instructeurs van het LUMC stilgestaan bij het 5 jarig jubileum Lean Job Instruction. Met veel enthousiasme werken de Job Instructeurs aan het verbeteren van de zorg aan de patiënten.  Vele verschillende en complexe taken worden op vele afdelingen door de Job Instructeurs getraind aan de eigen collega’s op eigen afdeling in een veilige leeromgeving. Door het maken van de instructiestandaarden worden de taken goed geanalyseerd, werkt iedereen hetzelfde en worden er minder fouten gemaakt. Job Instruction wordt ook steeds meer gebruikt om nieuwe collega’s en studenten in te werken. Ik ben enorm trots op wat we met elkaar bereikt hebben. Met posterpresentaties hebben we vele collega’s laten zien wat we bereiken met Job Instruction. En zo mooi te zien dat Job Instruction bijdraagt aan beter en slimmer werken. Zo ontstond tijdens de bijeenkomst vanuit de afdeling logistiek een prachtig verbeteridee om de verpleging beter te kunnen ondersteunen. En informeerden verpleegkundigen Job Instructeurs van de thuiszorgorganisatie Thebe uit Tilburg ons over het oogdruppelen met een oogdruppelbril waarvoor in het LUMC heel veel interesse is (poli / kliniek / transferbureau). Kortom, een zeer geslaagde en inspirerende bijeenkomst. En vooral hulde aan alle Job Instructeurs voor de tomeloze inzet en doorzettingsvermogen om onze zorg beter en leuker te maken. Een speciale dank aan de leden van het kernteam: Denise de Boer, Jerona Zalm, Mirella de Mol, Elly Baak en Marijke de Roode.

Profielfoto van Sylvia Witter
25 oktober 2022
Profielfoto van Sylvia Witter
25 oktober 2022

Gaaf hoe Job Instruction al jaren een vaste bodem heeft binnen het LUMC en zo bijdraagt aan veilig en plezierig werken én leren!