Activiteit

Gemba bij Dijklander ziekenhuis: Verbeteren d.m.v. Kata en adviesraad (ONLINE)

02 maart
2 maart 2022
15:00 tot 16:30
Gemba (werkvloerbezoek)
Soort: Online
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

15 november 2021 | 1 minuut lezen

Het Dijklander Ziekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn. Sinds april 2017 zijn de ziekenhuizen gefuseerd, met vestigingen in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam. Er werken ruim 3000 medewerkers en iedereen werkt mee aan het borgen en continu verbeteren van de zorg door middel van de Lean-methodiek.

Kata en Adviesraad

Graag geven we jullie een inkijkje op afdeling Dagcentrum en Kort Verblijf. Hier wordt actief gewerkt met het toepassen van de Kata structuur bij elk overleg. Bij de Gemba wordt ingezoomd op de structuur van de Adviesraad. In elke Adviesraad werken de teamleden d.m.v. de Kata vragen aan een verbeterpunt. Door gestructureerde terugkoppeling worden de verbeterstappen geborgd. De ervaring is, dat door deze nieuwe werkwijze alle teamleden worden gestimuleerd om mee te werken aan het continu verbeteren. Willeke de Wildt (afdelingshoofd) en Lotte Peerdeman (verpleegkundige en teamleider) laten dit zien.

Ilse de Vries (programmamanager Lean) en Franka de Groot (Lean coach) zullen een inleiding geven over de manier waarop de Kata structuur ziekenhuisbreed in het Dijklander ziekenhuis wordt gebruikt. Uiteraard is er ruimte voor vragen en uitwisseling.

Schrijf je nu in voor dit interactieve ONLINE event op woensdag 2 maart 2022.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Vraag & AntwoordKalenderKennisbank