Activiteit

Contactpersonenbijeenkomst regio Zuid

24 november
Donderdag 24 november 2022
14:00 tot 18:00
Contactpersonenbijeenkomst
Gratis

Voor aanmelden is lidmaatschap van Lidz vereist.

Profielfoto van Bureau Lidz
2 minuten lezen

- Save the date - 

De contactpersonenbijeenkomst regio Zuid organiseren we dit jaar in EINDHOVEN i.s.m. Pascale Simons, programmamanager Operational Excellence en Lidz contactpersoon bij AZM Maastro Clinic. Dit is het moment voor contactpersonen + introducée(s) om:

 • Door Pascale geinspireerd te worden over Lean bij AZM Maastro Clinic én Lean leren in de zorg
 • Met lean experts uit de andere zorgorganisaties in jouw regio te netwerken en uit te wisselen over hun Lean ontwikkelingen en vraagstukken
 • Met (we hopen) een nieuwe bestuurslid van Lidz, van gedachte te wisselen over de Lidz plannen voor 2023 en de uitkomsten van het community onderzoek dat dit jaar is uitgevoerd.

Lean leren bij AZM Maastro Clinic

Naast de instrumenteel gebaseerde aanpak van Lean omvat deze ook een meer softe kant, zoals het ontwikkelen van medewerkers. Medewerkers zijn essentieel om waarde aan de patiënt/cliënt te leveren. Waarom gebruiken we dan niet het volle potentieel van deze zeer gemotiveerde professionals?

Om onze zorg duurzaam te verbeteren willen wij meer uit onze medewerkers halen. Door nieuwe medewerkers vanaf de start beter te trainen creëren we direct de gewenste gewoonten, first time right. Ervaren medewerkers bewustmaken van hun eigen (in)competenties en doorbreken van gewoonten is moeilijker.

Wij hebben bij Maastro voor de meest kritische processtappen voor de zorgkwaliteit de intrinsieke kennis (ervaring/inzicht) geëxpliciteerd en geobjectiveerd. Met de breakdown analyse van Toyota, hebben we deze met professionals beschreven in een WAT, HOE en WAAROM. Deze zijn vervolgens vertaald naar een voor onze medewerkers passende trainingsvorm, gericht op het ontwikkelen van diepgaande inzichten bij complexe competenties waar veel ervaring nodig blijkt. Hierbij gebruiken we zo veel mogelijk e-learning en indirecte feedback, gezien de beperkte beschikbaarheid van personeel.

Deze op Lean gebaseerde trainingsmethodes leveren ons kwaliteitswinst op en de professionals ervaren deze als zeer waardevol. We geloven dat onze toegepaste onderliggende concepten breder toepasbaar zijn en willen deze graag delen in het Lidz netwerk.

Lidz organisaties in regio Zuid:

Deze bijeenkomst is bedoeld voor contactpersonen + introducée(s) van onderstaande organisaties:

 1. AZM Maastro clinic
 2. Bravis ziekenhuis
 3. Cello
 4. De zorggroep
 5. Elkerliek
 6. Instituut Verbeeten
 7. Lunet zorg
 8. MUMC+
 9. Maxima medisch centrum
 10. Thebe
 11. Zuyderland medisch centrum

Adres:

MELT
Strijp-T gebouw TQ (Piet Hein Eek ruimte is op de 6e verdieping)
Achtseweg Zuid 159R
5651 GW Eindhoven
Gratis parkeren voor de deur

Locatie

Achtseweg Zuid 159R
5651 GW Eindhoven

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »