Nieuws

Boek van de maand februari: 2 second Lean. Hoe je mensen laat groeien en een Lean cultuur opbouwt

Profielfoto van Sylvia Witter
5 februari 2024 | 1 minuut lezen

2 second Lean. Hoe je mensen laat groeien en een Lean cultuur opbouwt

Lees dit boek en laat je inspireren hoe simpel en leuk Lean werken kan zijn. Geen flowcharts of grafieken - alleen de reis uit het echte leven van een bedrijf en de verbluffende resultaten die je met Lean denken kan realiseren. Dit boek is geschreven door Paul Akers en in het Nederlands vertaald door Andries D. Overweg. Behalve dat je het boek kunt lenen via de Lidz bibliotheek, kun je het ook de pdf gratis downloaden via deze link

Dr Ir Jaap van Ede, hoofdredacteur van procesverbeteren.nl dook in dit boek en schreef er een uitgebreide recentie over: "Het Lean-recept van Paul Akers, directeur van Fastcap, is verbluffend eenvoudig: Laat iedereen elke dag 2 seconden tijdwinst boeken! Met als voornaamste inspiratie: dagelijks één uur schoonmaken, schikken en scheiden. En met als stip op de horizon: 100% moeiteloos werk!

Dagstarts en Gemba Walks ondersteunen de continue verbetering. Nog belangrijker is echter positieve feedback. Fastcap nodigt daartoe andere bedrijven uit, en laat werknemers verbeterfilmpjes delen. Lean gaat zo viraal.

Akers beschreef zijn verbeterrecept in 2 Second Lean, dat onlangs werd vertaald door Andries Overweg. Is Lean echt zó eenvoudig? Of is het een American dream? Om die vraag te beantwoorden dook ik in Aker’s boek en de community daaromheen". Lees de gehele recentie via deze link.

Lidz bibliotheek

Lidz beschikt, dankzij een gulle gever, over meer dan 150 Lean (in de zorg) boeken. Een schat aan kennis en informatie! En een bibliotheek zou geen bibliotheek zijn als je geen boeken kan lenen… Het ‘samen beter’ team van Alrijne beheert de collectie en via hen kan jij als lid vrijwel gratis (je betaalt alleen de retour-verzendkosten) Lidz boeken lenen.

Klik hier voor de boekenlijst en meer informatie over de Lidz bibliotheek