Nieuws

Februari - 'cultuur van continu verbeteren' maand

Profielfoto van Sylvia Witter
5 februari 2024 | 1 minuut lezen

Een cultuur van continu verbeteren helpt (zorg)organisaties om beter in te spelen op de snel veranderende en complexe wereld waarin we leven. Maar…

  • Wat betekent een ‘cultuur van continu verbeteren’ nu eigenlijk concreet?
  • Welke voorbeelden zijn er, binnen en buiten de zorg?
  • Wat moet je doen om zo’n cultuur te bereiken?

In de maand februari delen we binnen Lidz content hierover. Dus heb je een artikel, trainingsmateriaal, podcast, verhaal, voorbeeld of ander materiaal dat interessant kan zijn voor zorgverbeteraars? Deel je kennis in de Lidz kennisbank.

Cultuur van Continu Verbeteren

Volgens AI (artifical intelligence) is een cultuur van continu verbeteren: een organisatorische mindset waarin alle medewerkers voortdurend streven naar het verbeteren van processen, producten en diensten. Het omvat het idee dat er altijd ruimte is voor groei en optimalisatie en moedigt medewerkers aan om actief betrokken te zijn bij het identificeren en implementeren van verbeteringen. Door deze cultuur te omarmen, kunnen organisaties zich aanpassen aan veranderende omstandigheden, efficiënter worden en betere resultaten behalen. Het vereist een open communicatie, betrokkenheid van alle niveaus in de organisatie en een continue focus op het leren en ontwikkelen.