Nieuws

Lex van den Elsen wordt nieuw raad van toezicht lid Lidz

Profielfoto van Sylvia Witter
12 juli 2021 | 1 minuut lezen

We zijn blij dat Lex van den Elsen (61) de raad van toezicht van Lidz komt versterken! De positie kwam vacant na het recent aftreden van Dennis van Achthoven (Icare).

Toyota way - a way of living

Lex heeft zo’n 24 jaar voor de Louwman Group gewerkt. Voornamelijk voor het merk Toyota. Daar heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan met de o.a. de cultuurkant van Lean. De Toyota Way, de bakermat van Lean denken, is dus in die zin voor hem a way of living. Nu werkt hij o.a. in opdracht voor de Louwman Group om bedrijven bekent te maken met de Lean-filosofie vanuit cultuurdenken. Daarnaast heeft hij een bedrijf, ‘Werken in de Revalidatie’, waarin hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt om aan de slag te komen in de branche van hulpmiddelenvoorziening binnen de zorgsector.

Mensen bewegen

Zijn passie is om mensen te bewegen. Te bewegen in ‘ownership’ nemen om het iedere dag een beetje beter te doen. Als individu, maar juist ook als team, om samen de klant voorop te stellen in ons denken en handelen, ook in onze processen. Hij hoopt zijn kennis en ervaring in te kunnen inzetten om zorgprofessionals perspectief te kunnen bieden in hun dagelijkse zorg voor onze medemens.

Keynote op Lidz online jaarcongres

Lex sprak o.a. in 2020 op het Lidz Online Jaarcongres over 'Toyota Way - bedrijfscultuur als constante in tijden van crisis'. Klik op deze link om de opname van zijn presentatie terug te kijken.

Profielfoto van Ilse de Vries
3 jaar geleden
Profielfoto van Ilse de Vries
3 jaar geleden

Wat een goed nieuws! Gefeliciteerd, Lex