Document

Materiaal 'succesvolle dagstart' Reinier de Graaf

Profielfoto van Debbie Uijtendaal
10 januari 2024 | 1 minuut lezen

Binnen het Reinier werken wij niet met een standaard dagstarbord. Wij gaan met iedere afdeling in gesprek om te kijken waar er behoefte aan is en wat past bij de afdeling en het team. Zo heeft uiteindelijk iedere afdeling een bord op maat. Daarin zie je natuurlijk wel onderdelen die terugkomen op ieder dagstartbord. Ook is de aanpak per afdeling verschillend. Sommige afdelingen hebben nog geen dagstart en zijn er ook niet bekend mee. Hiervoor hebben wij een training 'succesvolle dagstart', waar we het team meenemen in: wat is een dagstart?, waarom een dagstart? en ontwerp je met elkaar het dagstartbord. Andere afdelingen werken al met een dagstartbord, maar willen deze optimaliseren. Met deze afdelingen organiseren wij een sessie om het bord opnieuw in te richten, bijvoorbeeld wanneer ze het bord willen uitbreiden met continu verbeteren (een verbeterbord). 

Hieronder een aantal documenten wat ons helpt om de afdelingen te voorzien van een optimale dagstart ritmiek.

  • Training 'succesvolle dagstart': deze training geven wij indien een afdeling nog geen dagstart heeft.
  • Voorbeelden dagstartborden en verbeterborden. Iedere afdeling ontwerpt zijn eigen dagstartbord en/of verbeterbord. Deze werken wij eerst uit als concept in PowerPoint. 
  • Tracer dagstart: om een beter beeld te krijgen waar een afdeling op dat moment staat en te weten waar zij nog in kunnen verbeteren, hebben wij een tracer ontwikkeld.

Lees ook ons nieuwsbericht over hoe de Dagstart medewerkers helpt structuur aan te brengen en knelpunten op te lossen.

3 documenten toegevoegd
Profielfoto van Willemijn Postma
1 maand geleden
Profielfoto van Willemijn Postma
1 maand geleden

Hoi Debbie, dank voor delen! Dit kan ik heel goed gebruiken als basis in ons ziekenhuis.