Document

Thebe - Dagstart e-learning

Profielfoto van Marieta Duijzer
26 januari 2024 | 1 minuut lezen

Binnen Thebe is de dagstart één van de hulpmiddelen die teams kunnen inzetten naar eigen behoefte. In de trainingen die we geven wordt er gestart met een dagstart en eindigen we vaak met een dagevaluatie, zo maken alle deelnemers kennis met de dagstart.

Wanneer een team wil starten met een dagstart dan adviseren we o.a. om duidelijk in kaart te hebben wat het doel precies is, het team goed mee te nemen, te gaan kijken bij andere teams die het al toepassen, een Greenbelt te betrekken en een evaluatie moment in te plannen. Daarnaast hebben we een e-learning beschikbaar waarin uitleg wordt gegeven over de dagstart en voorbeelden worden getoond. Bij de e-leaning is een werkboek beschikbaar.

Als een team de behoefte heeft om heel snel te starten of om de dagstart tijdelijk te testen hebben we op A1 formaat een standaard dagstart gelamineerd beschikbaar.

In de praktijk zien we binnen Thebe veel verschillende soorten dagstarts terug, zowel fysiek als digitaal in Teams. Mooi om te zien hoe teams de dagstart naar behoefte toepassen en met elkaar bijstellen naar een, voor hun, waardetoevoegend instrument!

1 document en 1 link toegevoegd
Profielfoto van Lenneke Mallekoote
3 maanden geleden
Profielfoto van Lenneke Mallekoote
3 maanden geleden

Marieta,

Heel leuk gedaan! Wij gaan in het CWZ ook starten met informatiesessies/workshops over hoe je als team met een dagstart kunt beginnen. Een online training zoals die van jou is ook heel interessant. Is het mogelijk om ook het werkboek dat in de elearning genoemd wordt beschikbaar te stellen via de kennisbank van Lid?  Downloaden via de link in de elearning lukt niet, daarvoor heb je rechten op jullie systeem nodig.

groet, Lenneke

Profielfoto van Marieta Duijzer
3 maanden geleden
Profielfoto van Marieta Duijzer
3 maanden geleden

Hoi Lenneke,

het werkboek heb ik toegevoegd.

Leuk dat jullie ook met dit onderwerp gaan starten. Ben benieuwd naar jullie ervaring. En mocht je feedback hebben, altijd welkom!

Groetjes Marieta