Nieuws

Boek van de maand augustus: Kaizen and the art of creative thinking

Iedere maand brengen we een boek uit de Lidz bibliotheek onder de aandacht. Deze maand: Kaizen and the art of creative thinking van Shigeo Shingo

Profielfoto van Sylvia Witter
1 augustus 2024 | 1 minuut lezen

Iedere maand brengen we een boek uit de Lidz bibliotheek onder de aandacht. Deze maand: Kaizen and the art of creative thinking van Shigeo Shingo.

Dr. Shingo legt de filosofie van Toyota's productiesysteem uit, met voorbeelden van hoe andere bedrijven profiteerden en worstelden met deze principes. Kaizen en The Art of Creative Thinking is de ontstaansgids voor de fundamenten van het Toyota Production System.

Opnieuw zal Dr. Shigeo Shingo je verbazen. Samen met Taiichi Ohno heeft Dr. Shingo TPS (LEAN) ontwikkeld met zijn diepgaande kennis van hoe het algehele productieproces kan worden verbeterd. Dr. Shingo onthult hoe hij Toyota en andere Japanse bedrijven de kunst van het identificeren en oplossen van problemen heeft geleerd.

Veel bedrijven in het Westen proberen Lean na te bootsen, maar weinigen kunnen het. Waarom? Mogelijk omdat wij in het Westen het creatieve potentieel van elke werknemer niet erkennen, ontwikkelen en ondersteunen bij het oplossen van problemen. Toyota maakt van alle medewerkers probleemoplossers. Dr. Shingo geeft je de tools om het te doen.

Het is een makkelijk te lezen, briljant boek! Dr. Shingo presenteert zes unieke modellen, waarvan hij de som het Wetenschappelijk Denkmechanisme noemt. Deze kaders stellen groepen in staat om problemen te deconstrueren en ze opnieuw op te bouwen tot krachtige verbeterideeën. 

Ontdek:

  • Hoe beheer je een creatieve omgeving?
  • Hoe zet je middelen in voor succesvolle groei?
  • Hoe creëer je een interne motor voor het genereren van ideeën?
  • Hoe benut je de echte waarde van verbetering?
  • Hoe ontsluit je menselijk potentieel?

Klik hier voor de boekenlijst en meer informatie over de Lidz bibliotheek